Cihanbeyli Belediyesi hangi partide? Konya Cihanbeyli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Cihanbeyli yerel seçim sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Cihanbeyli Belediyesi hangi partide Konya Cihanbeyli Belediye Başkanı kimdir 2019 Cihanbeyli yerel seçim sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 23:25

Cihanbeyli Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Cihanbeyli yerel seçim sonuçları da sebeple araştırılıyor. Peki, Konya Cihanbeyli Belediyesi hangi partide? Cihanbeyli Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Konya Cihanbeyli Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Cihanbeyli Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Cihanbeyli yerel seçim sonuçları 2019!

CİHANBEYLİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Cihanbeyli için 37.552 oy kullanıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Kale %42,47 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Cihanbeyli Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

CİHANBEYLİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KALE KİMDİR?

Mehmet Kale 1963 yılında Konya’da dünyaya geldi. İlkokulu 19 Mayıs ilköğretim Okulunda okudu. İlköğretimden sonra Konya İmam Hatip Okulu’na devam etti fakat o dönemde imam hatiplere uygulanan katsayı zulmünden dolayı 7. Sınıf sonunda okulundan ayrıldı ve lise diplomasını Gazi Lisesi’nden aldı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Haberin Devamı

1984 yılında henüz öğrenciyken başladığı ticaret hayatına mezun olduktan sonra da devam eden Mehmet Kale tarım hayvancılık turizm ve akaryakıt gibi konularda ülke ekonomisine katkı sağlarken bir yandan da aktif olarak siyasi, sosyal ve kültürel çalışmalarda bulundu.

2004 yılında manevi bağları sebebiyle ayrıca aile ve akrabalarının isteğiyle aday olduğu Cihanbeyli’nin Günyüzü Beldesi’nde Mart ayında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Günyüzü Belediye Başkanlığına seçilen Kale, o dönemdeki hizmet ve projeleri ile ön plana çıktı ve 2009 yılında yeniden başkan seçildi.

Aynı yıl Cihanbeyli, Kulu, Altınekin İlçeleri Beldeleri ve Köyleri Çevre Koruma Birlik Başkanlığına seçilen Kale, bölge insanı için projeler üretmeye devam etti. 3 ilçenin çevre korumasına yönelik çalışmalar tamamlandıktan sonra Cihanbeyli, Kulu, Altınekin İlçeleri Beldeleri ve Köyleri Çevre Koruma Birliği, makine parkı, envanteri, araç parkı ve transfer istasyonu ile 2014 yılında Konya Büyükşehir Belediyesine devredildi

Mart 2014 yerel seçimlerinde belde belediye başkanları köy muhtarları ve bölge halkının talebiyle aday adayı  olan Mehmet Kale adaylık sürecinin ardından Cihanbeyli Belediye Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

Gösterdiği üstün performanstan dolayı tekrar Mart 2019 yerel seçimlerinde aday gösterilerek Cihanbeyli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Kale şuanda Cihanbeyli Belediye Başkanı görevine devam etmektedir.Konya Belediyeler Birliği yönetim kurulu üyeliğine devam eden Kale, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Konya Cihanbeyli seçim sonuçları

Konya Seçim Sonuçları

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları