Büyükçekmece Belediyesi hangi partide? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir? 2019 Büyükçekmece yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece Belediyesi hangi partide Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir 2019 Büyükçekmece yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 12:34

Büyükçekmece Belediyesi'nin hangi partide olduğu 2024 yerel seçimlerine giderken merak konusu oldu. Sandığa gidecek seçmenler yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Büyükçekmece'de seçmenler 519 sandıkta oy kullandı. İşte Büyükçekmece 2019 yerel Seçim Sonuçları...

Haberin Devamı

Türkiye yerel yönetim seçimleri için sandık başına gidecek. Seçimler yaklaşırken, İstanbul Avrupa Yakası'nda yer alan Büyükçekmece'nin hangi partide olduğu merak konusu oldu. 24 mahalleden oluşan Büyükçekmece'nin nüfusu 250 bin civarıdır. Peki Büyükçekmece Belediyesi hangi partide? Büyükçekmece Belediye Başkanı kimdir? 2019 Büyükçekmece yerel seçim sonuçları...

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Büyükçekmece Belediyesi için 148 bin 068 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda yüzde 50,34 oy oranı ve 72.853 oy sayısıyla belediye seçimini CHP kazandı.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI HASAN AKGÜN KİMDİR?

Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. İlköğrenimine Adapazarı Kaynarca’da başlayıp Florya Şenlikköy Ortaokulunda tamamladı.1974 yılında, Yeşilköy 50.Yıl Lisesini bitirdi.Her iki okulun da ilk mezunlarındandır.

Haberin Devamı

İlk Belediyecilik hayatına 1975 yılının ilk günlerinde Sefaköy Belediyesinde başlayan Hasan AKGÜN, yüksek öğrenimini çalışma hayatı ile birlikte yürüttü.

1978 yılında İstanbul Yabancı Diller Yüksekokulu'ndan mezun oldu.

1979-1988 yılları arasında Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünün “Şehircilik ve Belediyelerin Yönetimi” konulu bir çok eğitim programına katılarak bu alanda kapsamlı araştırmalar yaptı.

1989-1993 yılları arasında; Almanya, Hollanda, Belçika ve Fransa’da yerel yönetimlerin yapılarını inceledi ve bu yönetimlerin Türkiye’deki uygulamalarla karşılaştırmasını yaparak geniş çaplı bir çalışma ortaya koydu.

1992 yılında, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde “Belediyelerin Evrensel Gelişimi ve Bütçelerinin Analizi” konulu tezi ile yüksek lisansını tamamladı.

1993 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsünde doktora eğitimine başlayan AKGÜN, doktora çalışması sırasında, özellikle Fransa’nın güney sahilleri ile İspanya’nın Barselona şehri kıyı planlaması çalışmalarını ve arazi kullanımını inceledi ve bulgularını, Türkiye’deki uygulamalarla kıyasladı.

1996 yılında, “Kentsel Gelişme Sürecinde Büyükçekmece” konulu doktora tezini bitirdi ve ‘Doktor’ ünvanı almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Dr. Hasan AKGÜN, evli ve 4 çocuk babasıdır.İngilizce bilmektedir.

İstanbul Büyükçekmece seçim sonuçları 2024

İstanbul seçim sonuçları 2024

2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

SEÇİM SONUÇLARI