Bugün ramazanın kaçıncı günü? 2023 Ramazan Bayramına kaç gün kaldı ve Kadir Gecesi ne zaman? Diyanet tarihi

Güncelleme Tarihi:

Bugün ramazanın kaçıncı günü 2023 Ramazan Bayramına kaç gün kaldı ve Kadir Gecesi ne zaman Diyanet tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2023 14:57

Ramazan ayının büyük bir kısmının tamamlanması ile birlikte bayram günleri için geri sayım başladı. Ramazan Bayramına kaç gün kaldı sorusuna alacakları cevaba göre hazırlıklarına başlayacak olan Müslümanlar, bir yandan da Kadir Gecesi tarihi hakkında bilgi edinmek istiyor. Kadir Gecesi ile ellerini semaya açıp ibadetlerine yön verecek olan Müslüman alemi, Diyanet'in açıkladığı dini günler takvimi aracılığıyla bu tarih hakkında bilgi edinebilecek. Peki, 2023 Ramazan Bayramına kaç gün kaldı ve bugün Ramazanın kaçıncı günü? İşte, Diyanet'ten alınan bilgiler çerçevesinde o detaylar

Haberin Devamı

On Bir Ayın Sultanı Ramazan ayının sonuna yaklaşıldı. İslam takvimindeki 10. ay olan Şevval ayının ilk günü başlayan ve üç gün boyunca kutlanan Ramazan Bayramı için geri sayıma başlayan vatandaşlar, bayrama kaç gün kaldığı ile ilgili tarih bilgisini edinmek istiyor. Peki, Kadir Gecesi ne zaman ve Ramazan Bayramına kaç gün kaldı? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

BUGÜN RAMAZANIN KAÇINCI GÜNÜ?

12 Nisan Çarşamba günü Ramazanın 21.günüdür. 

RAMAZAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI?

Ramazan Bayramının ilk günü 21 Nisan Cuma olacak. Ramazan Bayramının başlangıcına 9 gün kalmıştır.

Ramazan Bayramı boyunca, Müslümanlar akrabalarını ve dostlarını ziyaret edecek, tatlılar ve özel yemekler hazırlanacak, ihtiyaç sahibi insanlara sadaka verilecek.

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Kadir Gecesi Ramazan ayının 27'nci günü idrak edilmektedir. Diyanet'in açıkladığı verilere göre Kadir Gecesi tarihi 17 Nisan Pazartesi olarak bilinmektedir. 

Kadir Gecesi'nin önemi, Kuran-ı Kerim'de de vurgulanmıştır. Kuran'da, bu gece "bin aydan daha hayırlı" olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle, İslam inancına göre Kadir Gecesi ibadet edilmesi gereken ve duaların kabul edileceği bir gece olarak bilinir.