Beyazıt Öztürk kimdir? | 42. Pantene Altın Kelebek Jüri Özel Onur Ödülü’nün sahibi Beyazıt Öztürk oldu!

Güncelleme Tarihi:

Beyazıt Öztürk kimdir | 42. Pantene Altın Kelebek Jüri Özel Onur Ödülü’nün sahibi Beyazıt Öztürk oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 16:10

42. Pantene Altın Kelebek Ödülleri dün görkemli bir törenle sahiplerini buldu. 42. Pantene Altın Kelebek Jüri Özel Onur Ödülü’nün sahibi Beyazıt Öztürk kimdir?

Haberin Devamı

Beyazıt Öztürk 12 Mart 1969’da Bolu’da dünyaya geldi. Babasının polis olması nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun farklı illerinde tamamladı. 

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Seramik-Heykel Bölümü'nü kazandı. Aynı zamanda lisanslı basketbolcu olan Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başladı. Ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başladı. 
Sonrasında, ev arkadaşının kurduğu "Genç Radyo"da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan "Gına"yı çıkarmaya başladı. "Beyaz" takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullandı. 

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, İstanbul’a gitti. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı. Yine Karacan tarafından, 1995'te kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı. 90'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etti.Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Öztürk adını "Beyaz Show"da duyurdu. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı. 

Beyazıt Öztürk kimdir | 42. Pantene Altın Kelebek Jüri Özel Onur Ödülü’nün sahibi Beyazıt Öztürk oldu


Öztürk, birçok televizyon kanalında farklı türlerde programlar da sundu. TRT 1'de "5+1 Şans Topu" programınının yanı sıra bir dönem Kanal D'de "Aileler Yarışıyor" adlı yarışma programını ve güncel konular üzerine sohbet türünde, NTV'de 2006 yılında Kadir Çöpdemir'le Biri Bana Anlatsın ile CNN Türk'de Meral Okay ile birlikte “Nası Yani?” adlı programları sundu.

Radyoculuktan vazgeçmeyerek, Best FM ve Radyo D'de çeşitli programlar yapmaya devam etti. 1997 yılında "Nihavend Mucize",  2005 yılında, "O Şimdi Mahkum" ve yine aynı yıl,  “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filmlerinde rol aldı. Bu filmdeki performansıyla, Sadri Alışık adına düzenlenen sinema ödüllerinde, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görüldü. 

Kanal D'de 2002'de yayınlanan Biz Size Aşık Olduk adlı dizide Cem rolüyle ve 2004'te yayınlanan Karım ve Annem dizisinde Levent rolüyle ekranlarda karşımıza çıktı. 2005 yılında Candan Erçetin ile beraber “Yıldızların Altında” müzikal tiyatrosununun başrolde yer aldı.Televizyon çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında "Beyaz Türküler" adlı bir de türkü albümü çıkardı. Sahne ve televizyon yaşamının başlangıcından beri adının kısaltılmış hâli "Beyaz"ı kullanmaktadır. Ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir.

Haberle ilgili daha fazlası: