Bekçi alımı başvuru sonuçları 2023/1 ne zaman açıklanacak? EGM Bekçi alımı başvuru sonucu sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Bekçi alımı başvuru sonuçları 2023/1 ne zaman açıklanacak EGM Bekçi alımı başvuru sonucu sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 09:00

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 1.250 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için başvuru işlemleri 3 Şubat tarihinde sona erdi. Bekçi alımı başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından yazılı sınavlara katılacak adaylar belli olacak. Bekçi alımı başvuru sonuçları pa.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak. 26 farklı ilde yapılacak alımlar için adaylar ön sağlık kontrolü ardından yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve son olarak mülakatlara katılacak. Peki 2023 Bekçi alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, EGM Bekçi alımı başvuru sonucu sorgulama ekranı

Haberin Devamı

Bekçi alımı başvuru sonuçları için heyecan dorukta. 1.250 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için başvurular 18 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında alındı. İstanbul, İzmir, Tekirdağ, Muğla, Van illerine yapılacak alımlar için gerekli şartları taşımadığı tespit edilen adayların müracaatları geçersiz sayılacak. Bekçi alımı başvuru sonuçları pa.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar e-Devlet ile birlikte bekçi alımı başvuru sonuçlarını görüntüleyebilecek. Ardından Ön başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için davet edilecek. Peki 2023/1 Bekçi alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar…

BEKÇİ ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2023/1 bekçi alımı sınavı başvuru işlemleri 18 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuruların üzerinden iki aylık zaman dilimi geçerken sonuçlar henüz açıklanmadı.

Haberin Devamı

Polis Akademisi Başkanlığı, başvuruları değerlendirme işlemlerine devam ediyor. Sonuçların Nisan ayında açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama veya duyuru gelmedi.

BEKÇİ ALIMI SONUÇ SORGULAMA EKRANI

Bekçi alımı başvuru sonuçları pa.edu.tr adresi üzerinden açıklanacak. Ön başvuru yapan adaylar, şahsen başvurularının alınması ve ön sağlık kontrollerinin yapılması için Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden https://pa.edu.tr açıklanacak olan başvuru tarihleri ve merkezlerine, Sınav Giriş Belgesinde bildirilen saatte Müracaat Kabul Komisyonuna şahsen başvuruda bulunacaklardır. Posta yoluyla veya belirtilen tarihler haricinde ya da şahsen yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

ADAYLAR 3 SINAVA KATILACAK

Bekçi alımı sınav başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar, yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve sözlü sınav olmak üzere toplam 3 sınava katılacak. Ön sağlık kontrolünde ise adayların bekçilik için sağlık durumunun yeterli olup olmadığına bakılacak.

Ön sağlık aşamasında müracaat Kabul Komisyonu tarafından başvuruları kabul edilen adaylar; aynı gün içerisinde ilgili Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilecektir.

Haberin Devamı

Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve (4) yanlış (1) doğruyu götürecektir (Puan=((Doğru Sayısı-(Yanlış Sayısı/4)) / Soru Sayısı) x 100). Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınavda başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavlarına katılacak. Fiziki Yeterlilik Sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden www.pa.edu.tr kendilerine duyurulacak yer ve zamanda sözlü sınav komisyonu tarafından sözlü sınava tabi tutulurlar.