SGK PERSONEL ALIMI SONUÇLARI 2023: Sosyal Güvenlik Kurumu 1392 personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

SGK PERSONEL ALIMI SONUÇLARI 2023: Sosyal Güvenlik Kurumu 1392 personel alımı sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 09:08

SGS personel alımı sonuçları için gözler Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yapılacak açıklamaya kilitlendi. SGK 1392 personel alımı başvuru işlemleri bugün sona eriyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvurulara yoğun ilgi gösterirken başvuru işlemleri için son saatlere girildi. SGK personel alımı yerleştirme işlemleri KPSS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek. Personel alımı başvuruları 11 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecek. Tercih işlemleri ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre yapılacak. Tercihlerini veya diğer bir ifadeyle başvurularını tamamlayan adaylar SGK personel alımı sonuç tarihine odaklandı. Peki SGK 1392 personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

SGK personel alımı yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından ilan edilecek. Ataması yapılan ancak öngörülen nitelikleri (şartları) sağlamayan adayların atamaları geçersiz olacak. KPSS’de tek başına yüksek puan almak SGK personel alımı yerleştirmelerinde tek başına belirleyici olmayacak. Yanlış, yanıltıcı ve yalan beyanda bulunanlar hak iddia edemeyecek. Yerleştirme işlemleri adayların puanları ve tercih sıraları dikkate alınarak yapılacak. SGK yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 1231 büro personeli, 130 destek personeli, 27 Koruma ve güvenlik görevlisi, 4 teknisyen kadrolarına atanacak adaylar belli olacak. Peki SGK 1392 personel alımı sonuç tarihi açıklandı mı? İşte, SGK personel alımına ilişkin detaylar…

SGK 1392 PERSONEL ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu, büro personeli, destek personeli, koruma ve güvenlik personeli ile teknisyen kadrolarına tercih işlemlerini 11 Ekim’e kadar alacak.

Başvurular sona erdikten sonra adayların puanına ve tercih sırasına göre yerleştirme işlemleri yapılacak. Ancak henüz SGK personel alımı sonuç tarihine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Sonuçların Kasım ayında açıklanması ön görülüyor.

BAŞVURU İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR!

Adaylar tercihlerini 5-11 Ekim 2023 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 11 Ekim 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre uzatılmayacaktır.

SGK PERSONEL ALIMI YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILACAK?

Kılavuzda yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

4.2 Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

4.3 Yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/program ile sözleşmeli personel pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Haberin Devamı

4.4 Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

4.5 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli personel pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli personel pozisyonuna yerleşememiş olacaktır.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME SONUCU NASIL SORGULANIR?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve Sosyal Güvenlik Kurumuna postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sosyal Güvenlik Kurumunun internet sitesinden öğreneceklerdir.