ATA-AÖF finali ne zaman yapılacak? İşte belirlenen takvim

Güncelleme Tarihi:

ATA-AÖF finali ne zaman yapılacak İşte belirlenen takvim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2022 15:20

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA AÖF) vize dönemi sınavları 2 oturum halinde 26-27 Kasım tarihlerinde sona erdi. Sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde pek çok öğrenci, final sınavının tarihine odaklandı. Peki, ATA-AÖF final sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

ATA-AÖF güz final takvimi pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. ATA AÖF final sınavı tarihleri belli oldu. Her yıl binlerce öğrenciyi mezun eden Atatürk Üniversitesi, ATA AÖF final sınavı ile bu süreci devam ettirecek. İşte, ATA AÖF final sınavı takvimi hakkında detaylı bilgiler

ATA AÖF FİNAL SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Akademik takvim bilgilerine göre ATA AÖF final sınavı, 7-8 Ocak tarihlerinde yapılacak.

Öğrenciler ara sınavlarda ilk 7 üniteden, yarıyıl sonu, bütünleme ve üç ders sınavlarında ise 14 ünitenin tamamından sorumlu olurlar.

ATA-AÖF finali ne zaman yapılacak İşte belirlenen takvim

VİZE VE FİNAL SINAVININ BAŞARI NOTUNA ETKİSİ NE KADAR?

Ders başarı notu ara sınav puanının %30'u ve yarıyıl sonu/bütünleme/üç ders sınav puanının %70'i alınarak hesaplanır. Yalnızca Blok Uygulama Derslerinde ise bu oran yıl içi uygulama puanının (ara sınav yerine geçer) %60'ı ve yarıyıl sonu/bütünleme sınavının %40'ı alınarak hesaplanır. Öğrencinin geçme veya kalma durumunu başarı notu belirler. Tüm sınavlarda 4 yanlış 1 doğru cevabı götürmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası: