Arnavutluk vize istiyor mu? Arnavutluk'a kimlikle gidiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Arnavutluk vize istiyor mu Arnavutluka kimlikle gidiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 14:30

Ülkemizde pek çok vatandaş vize başvuruları hakkında pek çok araştırma yapmaktadır. Özellikle vize almak için gerekli evrakların hazırlanması oldukça önemlidir. Fakat bazı ülkeler Türkiye'den vize istememektedir. Bu ülkelerden birisi de Arnavutluk'tur. Peki Arnavutluk vize istiyor mu? Türkiye'den Arnavutluk'a seyahat için vize almak gerekiyor mu? Arnavutluk vizesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Haberin Devamı

Asıl adı Arnavutluk Cumhuriyeti olan bu ülke bir Balkan ülkesidir. Ülkemize olan yakınlığı sebebiyle Türkiye'den pek çok vatandaş Arnavutluk'a seyahat etmektedir. Fakat Arnavutluk ülkesine gidebilmek için gereken işlemleri ve vize işlemleri pek çok kişi araştırmaktadır.

ARNAVUTLUK VİZE İSTİYOR MU?

Arnavutluk Cumhuriyetine seyahat edecek olan Türk vatandaşları vize araştırması yapmaktadır. Fakat bazı ülkeler Türk vatandaşlarından belirli bir süreliğine vize istememektedir. Bunlardan birisi de Arnavutluk olmaktadır. Türk vatandaşları pasaportları ile 180 gün içerisinde 90 gün süre ile muaf olmaktadır. Bu pasaportlar Umuma mahsus bordo pasaport, hizmet gri pasaport, hususi yeşil pasaport veya diplomatik siyah pasaportlardan herhangi birine sahip olmak yeterlidir.

TÜRKİYE'DEN ARNAVUTLUK'A SEYAHAT İÇİN VİZE ALMAK GEREKİYOR MU?

Arnavutluk ve Türkiye arasında 4 Şubat 2010 tarihinde ''Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılması Anlaşması'' imzalanmıştır. Bu anlaşma sonrasında her ülke vatandaşları da özgür bir şekilde ülkeler arasında seyahat edebilmektedir. Bu sebeple Arnavutluk ülkesine giderken Türk vatandaşları sadece kimlik ve geçerlilik süresi olan pasaportun bulundurulması yeterlidir.

Yıl içerisinde ülkemizden Arnavutluk ülkesine giden pek çok vatandaş bulunmaktadır. Bu nedenle Arnavutluk ülkesine gitmek isteyen kişiler vize ve pasaport işlemleri hakkında araştırma yapmaktadır. Fakat bazı ülkeler ülkemizdeki vatandaşlardan vize istememektedir. Bunlardan birisi de Arnavutluk ülkesidir.

Haberin Devamı

ARNAVUTLUK'A KİMLİKLE GİDİLİR Mİ?

Ülkemizden Arnavutluk ülkesine gidecek olan vatandaşlar pasaportları ve kimlikleri ile Arnavutluk ülkesine giriş yapabilmektedir.