AÖO 3. dönem sınav sonuçları belli oldu mu? 2023 MEB Açık Öğretim Ortaokulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖO 3. dönem sınav sonuçları belli oldu mu 2023 MEB Açık Öğretim Ortaokulu sınav sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 09:55

AÖO 3. dönem sınav sonuçları için araştırmalar hız kazandı. Açık Öğretim Ortaokulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 3. Dönem sınavları online olarak 28 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında tamamlandı. Adaylar ise AÖO 3. dönem sınav sonuçları tarihi ise öğrenciler tarafından merak ediliyor. Online sınav ekranında bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci “Sınava Girdi” sayılacak ve derse ait puanı “Sıfır” olacak. Sınav sonuçları ise AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden erişime açılacak. Peki AÖO 3. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, detaylar...

Haberin Devamı

Açık Öğretim Ortaokul 3. dönem sınavları geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Ortaokulundan mezun olmak isteyen binlerce aday online sınavlara katılım gösterdi.  Çalışan veya örgün eğitime devam edemeyen adaylar, eğitimlerini Açık Öğretim Ortaokulu'nda sürdürüyor. Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılırken başarı notu ise ''0'' olacak. Açık öğretim ortaokulunda  sınav değerlendirmesi yapılırken yanlış cevaplar doğru yanıtları götürmüyor. Sınavlarda her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacak. Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebileceklerdir. Sınav soru ve cevapları yayımlanmayacaktır. Peki AÖO sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Açıköğretim Ortaokulu online sınav sonuçlarına ilişkin bilgiler...

Haberin Devamı

MEB AÖO 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Açık lise ve Açık Öğretim ortaokulu sınav sonuçları aynı gün erişime açılıyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığından sonuçların açıklanacağı tarihe ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Online sınav sonuçlarının en geç Ağustos ayının sonuna kadar erişime açılmış olması bekleniyor.

AÖO SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.
2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.
3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.
4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.
5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası: