AÖL sınav sonuçları 2023 tarihi belli oldu mu? Açık Lise 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB bilgileri

Güncelleme Tarihi:

AÖL sınav sonuçları 2023 tarihi belli oldu mu Açık Lise 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak MEB bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2023 09:24

AÖL sınav sonuçları için MEB tarafından gerçekleştirilecek olan açıklama merakla bekleniyor. AÖL online sınav ekranı 12 gün boyunca açık kalacak. Belirlenen tarihlerde sınavlara katılmayan öğrencilerin sınav notu “0” olacak. Ayrıca online sınavı başlatan ancak soruları yanıtlamayan adaylar da yine benzer şekilde “0” alacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçlarıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınavları 28 Temmuz itibariyle başladı. Online sınav ekranı adayların erişimine 9 Ağustos tarihine kadar açık kalacak. Sorumlu oldukları derslerden sınavlara katılan adaylar bir yandan AÖL sınav sonuç tarihini gündemlerine aldı. Açık Lise sınavları AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının son sınavlarda ders geçme notu alt sınırı kırkbeş olacak. Sınavın değerlendirmesinde yanlış cevaplar, doğru yanıtları etkilemeyecek.Peki, 2023 AÖL 3. dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL sınav sonuçlarına ilişkin bilgiler…

AÖL 3. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre sınavlar 9 Ağustos tarihinde sona erecek. Sınavlar tamamlandıktan sonra adaylar sorulara ve uygulanmasına ilişkin itirazlarını 5 (beş) gün içerisinde iletecek.

Haberin Devamı

İtirazlar tamamlandıktan sonra değerlendirme işlemleri başlayacak. Ancak sınav sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağına ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. AÖL 3. dönem sınav sonuçlarının en geç Ağustos ayı sonuna kadar erişime açılması bekleniyor.

AÖL PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?

Açık Öğretim Lisesi sınavlarında yanlış cevaplar doğru yanıtları götürmüyor. Sınav değerlendirme işlemleri ise 100 puan üzerinden yapılıyor.

Adaylar sınavlarda doğru yanıtladıkları her soru için 5 puan alacak. En az 9 soruya doğru yanıt veren adaylar 45 puana ulaşarak ders geçme notu alt sınırını yakalayacak. Örneğin sınavlarda 13 soruya doğru yanıt veren aday 65 puan alarak sorumlu olduğu dersi başarıyla tamamlayacak.