AÖF bütünleme ve telafi sınavı yapılacak mı? 2023 AÖF’te tek ders sınavı var mı, yok mu?

Güncelleme Tarihi:

AÖF bütünleme ve telafi sınavı yapılacak mı 2023 AÖF’te tek ders sınavı var mı, yok mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 13:38

Anadolu Üniversitesi bahar dönemi final sınavı sonuçları açıklandı. Açıköğretim Fakültelerinde eğitim alarak mezun olma hedefi olan öğrenciler sınav sonuçlarını öğrendi. FF harf notuyla başarısız dersi bulunan öğrenciler ise telafi ve bütünleme sınavı olup olmadığını merak ediyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ve ATA AÖF (Atatürk Üniversitesi) telafi ve bütünleme sınavları organize ediyor. Peki AÖF bütünleme ve telafi sınavı var mı? AÖF tek ders sınavı yapılacak mı? İşte, AÖF’ün sınav yönetmeliğinde yer alan bilgi…

Haberin Devamı

Haziran ayı içerisinde düzenlenen AÖF online sınav sonuçları bugün erişime açıldı. Başarısız dersi olan veya ortalama yükseltmek isteyen adaylar ise bütünleme, telafi ve tek ders sınavlarını gündemine aldı. Anadolu Üniversitesi dönem başında yayınladığı takvimde yaz okulu sınavlarının 19 Ağustos’ta yapılacağı bilgisini paylaşmıştı. Yapılan yeni açıklamada yaz okulu ve sınavlara ilişkin diğer detaylar belli oldu. AÖF yaz okulu kayıt işlemleri 3 Temmuz’da başlayacak ve kayıt ekranı 7 Temmuz saat 22.00’da sona erecek. Adaylar ders seçimi ve sınav ücretini yatırarak kayıt olabilecek. Mezun olabilmek için tek dersi vermesi gerekenler veya ortalama yükseltmek isteyenler için AÖF’te bütünleme ve telafi sınavı yapılmıyor.

AÖF BÜTÜNLEME, TELAFİ VE TEK DERS SINAVI VAR MI?

Haberin Devamı

Anadolu üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından dönem başında açıklanan takvime uygun olarak sınavlar yapılmaktadır.

AÖF’te tek ders, telafi veya bütünleme sınavı bulunmamaktadır. Bunun yerine öğrenciler yaz okullarını katılır.

2022-2023 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 19 Ağustos’ta yapılacak. Kayıt işlemleri ise 3-4 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

AÖF YAZ OKULU PROGRAMI BELLİ OLDU

Yaz okulu kayıt işlemi, Ders Seçimi ve Kayıt Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt işlemleri;

03 Temmuz 2023 Pazartesi günü başlayacak
07 Temmuz 2023 Cuma günü saat 22:00’de sona erecektir.

AÖF yaz okulu sınavları 19 Ağustos’ta yapılacak.

AÖF MEZUNİYET ŞARTLARI NELERDİR?

Mezuniyet Koşullar ıÖğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 ECTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.