30 Ağustos'ta Havale, EFT ve FAST yapılır mı? Resmi tatilde hangi işlemler mobil bankacılıkla yapılabilir?

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustosta Havale, EFT ve FAST yapılır mı Resmi tatilde hangi işlemler mobil bankacılıkla yapılabilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2023 09:57

30 Ağustos Zafer Bayramı bugün kutlanacak. Birçok kamu kurumu bugün müşterilerine hizmet veremeyecek. Kamu ve özel bankalar 30 Ağustos Çarşamba günü kapalı olacak. Banka şubelerinden gerçekleştirilemeyen birçok işlem mobil veya internet bankacılığı üzerinden yapılabiliyor. Şubeye gitmeden işlem yapmak isteyenler özellikle 30 Ağustos’ta para transferi yapılıp yapılmadığını sorguluyor. Peki 30 Ağustos’ta havale, EFT ve FAST yapılır mı? İşte, resmi tatillerde para transferiyle ilgili bilinmesi gerekenler…

Haberin Devamı

 Resmi tatil günlerinde kamu kurumları ile beraber özel ve devlet bankaları kapalı oluyor. Özellikle ay sonunun gelmesi ve ödemelerin olması sebebiyle vatandaşlar mobil bankacılıkla resmi tatilde işlem yapılıp yapılmadığını araştırmaya başladı. Havale işlemleri normal günlerde aynı bankadan yapıldığından anında hesaba geçiyor. EFT ise farklı bankalar arasında gerçekleştiriliyor. Merkez Bankası tarafından yeni işletime alınan anlık ödeme sistemidir. Peki 30 Ağustos’ta havale, EFT ve FAST yapılır mı? Hangi işlemler yapılmaz? İşte, konuyla ilgili tüm detaylar…

30 AĞUSTOS HAVALE, EFT VE FAST YAPILIR MI?

30 Ağustos Çarşamba günü mobil bankacılık üzerinden EFT yapılamayacak. Hafta sonu ve resmi tatillerde para transferi yapılamaz.

Havale aynı bankalar üzerinden yapıldığından mobil bankacılık veya internet bankacılığı üzerinden 7/24 yetkili birinin onayı olmadan yapılabilir.

Haberin Devamı

Merkez Bankası’nın 2021 yılında aldığı Fonların Anlık ve Sürekli Transferi kısacası FAST işlemi ile istediğiniz bankaya veya kişiye anlık para transferi yapabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası: