Bilecik'te "pestisit" denetimi

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte pestisit denetimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 12:02

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce sebze ve meyve ürünlerinde hasat öncesi pestisit denetimi bilgilendirme toplantısı yapıldığı bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, yaptığı açıklamada, ülkenin tarımı ve ticareti açısından önemli yeri olan taze meyve ve sebzelerde yaşanan kalıntı sorunu nedeniyle telafisi zor olan olumsuzlukların yaşanabildiğini bildirdi.

Üretilen ürünlerin pazarlama olanaklarının iyileştirilmesi, üreticilerin yaşayabileceği gelir kayıplarının önlenmesi, gıda güvenilirliğinin etkili önlemlerle sağlanabileceğini bildiren Yıldız, "Gıda güvenirliğinin sağlanması, gıdadan kaynaklı oluşabilecek risklerin önlenmesinde üreticilerimiz gerekli tedbirleri almalıdır. Bitki koruma ürünleri teknik talimatlara uygun olarak doğru dozda, doğru zamanda uygulanması hem üretici sağlığı açısından hem tüketici sağlığı hem de maliyetin düşmesi açısından önemlidir" dedi.

Haberin Devamı

Toplantıda, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Güven Sönmez, Bitki Koruma Ürünü (BKÜ) kullanımları hakkında bilgi verdi.

Bilecik'te 2013 yılından itibaren yürütülen hasat öncesi pestisit denetim programı çerçevesinde çeşitli taze meyve ve sebzelerden alınan 110 adet numunenin Bursa Gıda Yem Araştırma Müdürlüğüne gönderildiği ve 32 üreticiye BKÜ kullanımı ve Maksimum Kalıntı Limiti (MRL) artışı tespit edildiğinden hasat geciktirme ile idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!