Bilecik SMMMO’da Mesleki Eğitim Programı

Güncelleme Tarihi:

Bilecik SMMMO’da Mesleki Eğitim Programı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2015 14:43

SÜLEYMAN KIRAL

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine yönelik bir mesleki eğitim programı düzenlendi.
Bilecik-Bursa-Eskişehir-Kütahya-Yalova LUCA Temsilcisi Birol Köse tarafından oda üyelerine E-Fatura ve E-Defter uygulamaları hakkında Bilecik SMMMO kayıtlı üyelerine eğitim verildi. Odanın toplantı salonunda düzenlenen eğitim programının açılışında yaşanan terör olaylarına değinen Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, bir süredir devam eden saldırılarında yurdun çeşitli yerlerine düşen ateşin kor olup yüreklerini dağladığını söyledi. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) nezdinde Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler odaları olarak terörün nereden gelirse gelsin terörün her türlüsünü lanetlediklerini belirten Kıral, “Dış güçler ile şer odaklıların ülkemiz üzerinde oynadıkları oyunlar ile yurdumuzu parçalamak için ortaya koymaya çalıştığı senaryoları hep birlikte bozarak, birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz. Bugünki eğitim bilindiği gibi güncel olan ve hepimizi ilgilendiren E-Fatura, E-Devlet ile ilgilidir. Bu eğitime başlamadan önce yine hepimizi ilgilendiren Kayıtlı Elektronik E-Posta (KEP) ile ilgili PTTKEP’in bir tanıtımı yapılacak. Ardından da diğer eğitimimize geçeceğiz. Oda yönetimi olarak, günün koşulları ve meslektaşlarımızın talepleri doğrultusunda bizimle iş birliği yapacak olan her kurum ve kuruluş ile birlikte program yapmaya hazır olduğumuzu bir önceki eğitimimizde belirtmişti. Yönetimimizde ETA programı ile ilgilide eğitim isteyen arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda geçen ay ETA kullanıcıları için bir eğitim yapmış idik. Şimdi ise tüm meslektaşlarımız için TÜRMOB-TESMER LUCA Projesi kapsamında LUCA ile ilgili bir eğitim yapıyoruz” dedi.
“MESLEKLERİ GEREĞİ HER GÜN YENİ BİR TEBLİĞ İLE KARŞI KARŞIYA OLDUKLARI AŞİKAR”
Meslekleri gereği her gün yeni bir tebliğ ile karşı karşıya oldukları aşikar olduğunu söyleyen Kıral, “Bizler de buna ayak uydurabilmek için sürekli eğitimlerimize devam edeceğiz. Yine E-Devlet ve E-Fatura ile ilgili ticaret ve sanayi odamız ile geçen hafta bir görüşmemiz oldu. Ticaret ve Sanayi Oda (TSO) yönetimi de E-Devlet ve E-Fatura il bilgilendirme semineri yapmayı planlıyor. TSO’ya gönderdiği ve bizim de sizlere ulaştırdığımız duyuru da görüleceği gibi yapılması planlanan seminer katılım sağlanması ile gerçekleşecektir. Meslektaşlar olarak bu seminere katılım sağlamanız hem bizlerin hem de orada bizim müşterilerimiz ticaret ve sanayi odası üyeleriyle birlikte olunması, konunun daha iyi anlanması ve ses getirmesi bakımından da etkili olacaktır. Daha sonra da odamız ile Bilecik ticaret ve sanayi odası işbirliği ile hem meslektaşlarımıza hem de konunun esas mükellefleri olan ticaret ve sanayi odası üyelerine hitap edecek daha kapsamlı tam gün sürmesi düşünülen bir eğitim daha planlıyoruz. Gerçekleştirebilir isek bu konu hakkında da meslektaşlarımız ve ticaret ve sanayi odası üyeleri ile birlikte bir duyuru ile ayrıca bilgilendirilecektir” ifadelerinde bulundu.
“TÜM ÜYELERİMİZİN BU TÜR EĞİTİMLERE KATILMASINI TEŞVİK EDİNİZ”
Bilecik SMMMO Başkanı Süleyman Kıral, konuşmasının devamında, oda üyelerine tüm üyelerin bu tür eğitimlere katılmaları için teşvik etmelerini istedi. Esas işlerinin yanında angarya ile de uğraşarak çok yoğun bir tempo ile çalıştıklarını ifade eden Kıral sözlerine şöyle son verdi:
“Eğitimler, katılımların artmasıyla daha da hızlanacaktır. Seçilen konular hepimizi ilgilendiren konulardır. Eğitim tarihlerini de mümkün olduğu kadar meslektaşlarımıza uygun olabilecek tarihlere göre ayarlamaya çalışıyoruz. Bilgi paylaştıkça büyür, bildiklerimizi paylaşmaktan kaçınmayalım. Tüm katılımcılara teşekkür ediyor, E-Devlet ve E-Fatura ile ilgili bizleri bilgilendirecek olan Birol Köse eğitmenimize kolaylıklar diliyorum.”
Konuşmanın ardından Bilecik-Bursa-Eskişehir-Kütahya-Yalova LUCA Temsilcisi Birol Köse tarafından oda üyelerine E-Fatura ve E-Defter uygulamaları hakkında eğitim verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!