Bilardoda yüksek teknoloji uygulaması

Güncelleme Tarihi:

Bilardoda yüksek teknoloji uygulaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 09:29

Bilardoda yüksek teknoloji uygulaması

Haberin Devamı

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan: ''En önemli önceliğimiz teknolojiyi bilardoya aktarmak''

''Sporcularımızı gerçek sporculuk ruhunu yaşayabilecekleri şampiyonalarda görmek istiyoruz''

Uğur DEMİRKIRDI-Mustafa AKIN/BODRUM, (DHA)

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 3'üncü etabı Bodrum'da devam ediyor.

Büyükler, bayanlar ile gençler kategorilerinde toplam yaklaşık 450 sporcunun katıldığı, İçmeler mevkiindeki turnuva 10 Kasım'da sona erecek. Burada kadınlar ve gençler kategorilerinde yılın şampiyonları belli olacak. Büyükler kategorisinde ise milli takımı oluşturacak isimler Edirne'de 19-24 Aralık'ta yapılacak 4'üncü ve son etapta belirlenecek.

TÜRK BİLARDOSU YÜKSEK TEKNOLOJİ İLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara'da 24 Ekim'de yapılan genel kurulda geçerli oyların tamamını alarak güven tazeleyen ve tüm kurullarıyla yeni yönetimini oluşturan Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın 3'üncü etabında en büyük yeniliği teknolojide yaptı.

Başkan Ercan, en büyük önceliklerinin teknolojiyi bilardoya aktarmak olduğunu belirterek, ''Her turnuvada üzerine koyarak bir şeyler yaparak devam etmeye çalışıyoruz. Bu turnuvada dünyada ilk defa yapılan bir uygulamayı getirdik. Hakemlerimiz uzaktan kumanda ile teknolojinin de nimetlerini kullanarak 12 masada televizyonlu skorboardlar ile oyuncularımıza hizmet veriyor. Bu da bilardo da en alt kategorideki sporcudan en üst kategorideki sporcuya kadar dünya kupalarında örneğini gördüğü sporculuk ruhunu yaşayabilecekleri bir turnuva ortamı yaratıyor. Bundan 2 sene öncesine kadar sporcular manuel skorboardlara kendi elleri ile sayılarını işliyordu. Bugün 12 masada da televizyonlu skorboardlarımız var. Teknolojinin nimetlerini bilardoya aktarmak bizim en önemli önceliklerimizden biri ve il uygulama gayet güzel oldu. Sporcularımız da memnun. Umarım bundan sonraki turnuvalarda bundan daha iyilerini yaparız. Sporcularımızı gerçek sporculuk ruhunu yaşayabilecekleri şampiyonalarda görmek istiyoruz'' dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!