Bigalı iş adamlarına istihdam teşvikleri anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Bigalı iş adamlarına istihdam teşvikleri anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:29

Bigalı iş adamlarına istihdam teşvikleri anlatıldı

Haberin Devamı

BİGA İlçesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri tarafından iş adamlarına 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' kapsamında istihdam teşvikleri, mesleki yeterlilik belgesi ve iş sağlığı güvenliği konuları anlatıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkan Yardımcısı Metin Karaman, Çanakkale Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hilmi Ercan, Çanakkale İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan, İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke, Biga Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Vehbi Tayoğlu, Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Uğur Yavuz, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Meclis Başkanı Eşref Temiz, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile oda borsa üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konmasını yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, “Çalıştırılacak her işçi için sigorta primlerinin ve vergilerinin asgari ücret üzerinden, yıl sonuna kadar devlet tarafından üstlenileceği bir istihdam modeli geliştirildi. Burada Aralık ayı baz alındı. Bizim yaptığımız incelemelerde Aralık ayı sigortalıların en düşük olduğu sayı. Dolayısıyla en düşük olan sayıyı baz alalım ki işverenlerimiz bu istihdamdan daha fazla yararlansın istedik. Aralıktaki sigortalı sayınıza ilave alacağınız her işçinin tüm sosyal güvenlik giderlerini devlet üstlenmiş oluyor. Siz sadece çıplak ücretini ödeyeceksiniz. Üç aydır işsiz olma şartı ve İŞKUR vasıtası ile alma şartını gözden kaçırmamanız gerekiyor” dedi.

İşverenlerin işçi sayılarıyla ilgili olarak 2016 yılı içindeki ortalama sigortalı sayısından dolayı teşvikten faydalanabileceklerine dikkat çeken Ceylan, şöyle devam etti:

“2016 yılında hiç işçi çalıştırmadınız, 2017 yılında ilk defa bir iş yeri açıyorsanız bu durumda da iş yerini açtığınız tarihten itibaren üç ay bu teşvikten faydalanamıyorsunuz ve geri kalan yılın sonuna kadar olan aylarda da yarısı oranında da bu teşvikten faydalanıyorsunuz. Önemli bir düzenleme yaptık. Bütün işverenlerimizin faydalanarak işlerini, üretimlerini arttırmalarını ve büyütmelerini arzu ediyoruz”

MYK Başkan Yardımcısı Metin Karaman ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İslem Gerim tarafından Mesleki Yeterlilik belgesi zorunlu hale gelen meslekler ve bununla ilgili sağlanan destekler, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili süreçler ile sağlanan teşvikleri anlattı.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!