Biga'da süt ve hayvan yetiştiriciliği sorunları masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bigada süt ve hayvan yetiştiriciliği sorunları masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 14:25

Biga'da süt ve hayvan yetiştiriciliği sorunları masaya yatırıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’de, Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nda süt ve hayvan üreticilerinin sorunlarını görüşmek üzere belde ve köylerinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma ve üretim pazarlama kooperatifleri ile üretici birliklerinin yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; süt, hayvan beslenmesi ve damızlık yetiştiriciliği ile güncel sorunlar tartışıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda yaklaşık iki saat süren toplantıya Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.Suat Uğur, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, S.S. Çanakkale Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Birliği Biga Şube Başkanı İbrahim Kahraman Soydan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Biga TSO 5’nci Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Güney ile Biga TSO üyesi kooperatiflerin yöneticileri katıldı.

Toplantıda Biga Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr.Ertuğrul Bilgücü, süt hayvancılığı, Biga Meslek Yüksek Okulu'nda faaliyette bulunan süt laboratuvarının geliştirilmesi ve tahliller ile ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Yrd.Doç.Dr.Ahmet Uzatıcı ise, “Kaliteli süt için sağlıklı hayvan” diyerek, hayvan bakımı, beslenmesi ve çevre koşullarının önemli olduğunu, her aşamada hijyenin önemli olduğunu belirterek, kaliteli yem ve slajın önemi ile buzağı ölümlerinin önlenmesi için yapılması gerekenler hakkında bilgiler verdi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!