Biga’da kültür ve sanat etkinlikleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Biga’da kültür ve sanat etkinlikleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 12:19

Biga’da kültür ve sanat etkinlikleri başladı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi'nde Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Bosna Hersek’ten kente gelen ilk misafirler Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık’ı ziyaret etti.

Biga İlçesinde bu yıl 3’ncü kez düzenlenen Biga Kültür ve Sanat etkinlikleri öncesinde kente Bosna Hersek’in Sazin bölgesinden gelen 48 kişilik halk oyunu ekibi, Belediye Başkanı CHP’li İsmail Işık ile bir araya geldi. Başkanlık makamında kente ilk gelen Bosna Hersek’li kafileyi ağırlayan Başkan Işık, “İlçemize 3 yıldır Bosna Hersek'in çeşitli bölgelerinden halk oyunları ekipleri geliyor. Sizleri Biga'da görmek mutluluk verici. Katkılarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Biga'da tek Boşnak köyümüz Kalafat var. Bunun dışında Biga'nın önemli bir bölümünü göçmenler oluşturuyor. Bosna Hersek'e biz de gitmek istiyoruz. Biz kültürel anlamda başarıyla yürüttüğümüz ilişkilerimizi ekonomik düzeye de çıkarmak istiyoruz. Bigalı işadamlarımız Bosna Hersek'in yatırım fırsatlarını araştırıyorlar. Bosna Hersek ile ilişkileri bu nedenle önemsiyoruz. Ayrıca Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı'mız bu dönem Biga'dan Eşref Temiz ağabeyimiz oldu. Bu fırsatla kültürel ilişkileri ekonomik düzeye çıkarma konusunda elimize güzel bir fırsat geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Bosnalı misafirlerden Smlatic Edis Predsjednik Udruzenje Koprivna Cazin ise grup adına şöyle konuştu:

“Biga'da bizi Türk misafirperverliğine yakışır şekilde ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sizlere Bosna Hersek'ten belediye başkanımızdan selamlar getirdik. Biz de kültürel ilişkilerin ekonomik ilişkilere doğru ilerlemesini çok önemsiyoruz. Burada güzel bir kültür ve sanat festivali yaşayacağımız için mutluyuz.”

Ziyaret hediye takdim töreni ile son buldu.

BİGA 4 GÜN EĞLENCEYE DOYACAK

Biga’da bugün başlayan Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında 4 gün boyunca Biga Belediyesi Halk Oyunları ekibinin yanı sıra, Makedonya, Bosna-Hersek ve Bulgaristan Halk Oyunları ekipleri, Biga Belediyesi Modern Dans Topluluğu gösteri sunacak. Gösteriler, bugün saat 14.30'da Kapalı Çarşı önünde, 19 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de Belediye Meydanı'nda, 20-21 Mayıs tarihlerinde ise saat 17.00'de Şehir Parkı'nda gerçekleşecek.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!