Biga'da ekiplerin aralıksız kar mesaisi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bigada ekiplerin aralıksız kar mesaisi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2017 17:57

Biga'da ekiplerin aralıksız kar mesaisi sürüyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde 2 gündür süren yoğun kar yağışının kenti olumuz etkilememesi için belediye ekipleri, kar mesaisine aralıksız devam ediyor.
Biga genelinde karla mücadele çalışmalarına Biga Belediyesi'nden 6 iş makinesi, 5 kamyon, 3 lojistik araç, 2 kar küreme aracı, greyder ve 100 kişilik kriz ekibi katıldı. Kocabaşçayı taşkın riski uyarılarını dikkate almayan ya da araçları mahsur kalan vatandaşların araçlar, kepçeler yardımıyla taşındı. Biga Kapalı Pazaryeri biriken karlar nedeniyle çökme riskine karşı araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Yol ve kaldırımların ekiplerce açılması çalışmaları sürerken, yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor.
Kar çalışmalarıyla ilgili Biga Belediyesi'nden yapılan açıklamada, meteorolojiden gelen uyarılar doğrultusunda bugün de kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtildi. Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılarda bulunulan açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Acil durumlarda 153 numaralı çağrı merkezimizden 315 00 00 numaralı telefondan kriz ekiplerimize ulaşabilirsiniz. Yaşanan doğal afetin etkilerini en aza indirmek için ekiplerimiz çalışıyor. 6 iş makinası, 5 kamyon, 3 lojistik araç, 2 kar küreme aracı, greyder ve 100 kişilik kriz ekibimizle karla mücadelemiz sürüyor. Kar yağışının etkilerini en aza indirmek için ekiplerimiz gerekli önlemleri aldılar. Her tür tehlikeye karşı tüm ekiplerimiz tam teyakkuz halindedir. Temizlik işleri ekiplerimize çalışmalarında yardımları nedeniyle esnafımıza ve vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Küçük katkılar işlerini kolaylaştırıyor."

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!