Biga’da bağımlılıkla mücadele için eğitim semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Biga’da bağımlılıkla mücadele için eğitim semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 18:33

Biga’da bağımlılıkla mücadele için eğitim semineri verildi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’nde Toplum Sağlığı Merkezi, bağımlılıkla mücadele ve bağımlılık yapıcı maddelerin tanıtımı ile ilgili eğitim semineri düzenledi.

Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan başkanlığındaki eğitim semineri Biga Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşti. Eğitim seminerine İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suç Kısım Amiri Başçavuş İlker Düztepe, Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Kevser Çeliktürk Havzan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Emre Mengi, İlçe Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, İlçe Sağlık Müdürü Kıvanç Işık, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli psikolog Kevser Çeliktürk Havzan yaptığı sunumda, en sık kullanılan uyuşturucular, uçucu maddeler, ergenlik döneminde madde kullanımının özellikleri, ailenin rolü, ergen çocuğun ebeveynlerine rehberlik, madde kullanan çocuğun nasıl anlaşılacağı konularında bilgiler verdi. 

İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suç Kısım Amiri Başçavuş İlker Düztepe ise uyuşturucu maddelerle mücadelede ailenin çok önemli bir role sahip olduğunu belirterek, “Toplumumuzun birbirini gözeten, koruyan, yardım etme çabasında olan mahalle kültüründen uzaklaşması gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesinde etkili oluyor. En kısa zamanda yeniden mahalle kültürünün oluşturulması gerekli” dedi.

Safiye TARI GÜNER / BİGA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!