Biga'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Bigada 1 Mayıs coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 13:03

Biga'da 1 Mayıs coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, DİSK Genel İş Sendikası Biga Belediyesi İşyeri Temsilciliği, belediye işçilerinin katılımıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından DİSK Genel İş Sendikası Biga Belediyesi İşyeri Temsilcisi Üzeyir Kotan, basın açıklaması yaptı. İşçi bayramının dünyada 120 yılı, ülkemizde ise 100 yılı aşkın süredir kutlandığını ve bu işçi hareketinin bundan 132 yıl önce, çalışma saatlerinin düşürülmesi talebiyle başladığını anlattı.

İlk kez, 1856 yılında Avustralya'da yürüyüş ve 1886 yılında ise Amerika'da işçi sendikalarının da katılımıyla protestolar gerçekleştiğini belirten Kotan, "Boyun eğmeyen işçi kardeşlerimiz, üretimden gelen güçlerini ve mücadelelerindeki kararlılıklarını tüm dünyaya gösterdiler. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak dışında bir isteğimiz olmadı. Ancak günümüzde bile işçilerin insanca yaşama isteği göz ardı ediliyor. Oysa biz işçiler üretimin en önemli unsurlarıyız. Üretim olmadan ilerleme olmaz. Ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlatan ve başarıyla bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesine ulaşmak için üretmek zorundayız. Alınteri döken, emek veren, üreten her işçi değerlidir" dedi.

"Eve ekmek götürmek dışında bir isteğimiz yoktur" diyen Kotan, şunları söyledi:

"Yoksulluğa, işsizliğe, kötü yaşam koşullarına, demokratik olmayan uygulamalara karşı bir olmalıyız. Emeğiyle, onuruyla yaşamını sürdüren tüm emekçi dostlarıma seslenmek istiyorum. Gerçek bir bayram havasında, şiddetin karanlık gölgesinin düşmediği, eşitlik, adalet ve daha çok demokrasi ve özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, yoksulluğun, savaşların olmadığı bir dünya düzeni için bir ve beraber olalım. Hep birlikte ekmeğimiz için savaşalım. Bu duygu ve dileklerimle 2015 yılında ciddi bir şekilde yaralanan Tuncay Gergin kardeşimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü'nün, yani bayramımızın, tüm işçi kardeşlerime kutlu olmasını diliyorum."

Safiye TARI GÜNER/BİGA(Çanakkale), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!