Biberexpo Fuarı üreticilerden tam not aldı

Güncelleme Tarihi:

Biberexpo Fuarı üreticilerden tam not aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 14:25

Biberexpo Fuarı üreticilerden tam not aldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Akdeniz Belediyesi’nin öncülüğünde; Adanalıoğlu ve Kazanlı Muhtarları, Akdeniz Örtü Altı Üreticileri Birliği, ziraat firmaları ve biber yetiştiricilerinin katılımıyla gerçekleşen BİBEREXPO – Biber Çeşitleri Tanıtım Fuarı sona erdi.
Adanalıoğlu Spor Tesisleri içinde bu yıl ilk kez düzenlenen fuarı yüzlerce vatandaş ziyaret etti. Üç gün süren fuar boyunca açılan birbirinden farklı ürün, araç-gereç, zirai ilaçlar ve yeni teknoloji araç ve gereçlerin sergilendiği stantları ziyaret eden vatandaşlar, fuarın her yıl yapılmasını talep etti. Üreticiler, ihracatçılar ve ziraat bayi ve firmaları da ilk kez düzenlenmesine rağmen büyük ilgi gören fuardan memnun ayrılırken, biber fuarının geleneksel hale gelmesi gerektiği görüşünde hemfikir oldular. Bölgedeki okullardan gelen yüzlerce ilk ve ortaokul öğrencisi de öğretmenleri ile birlikte biber fuarını ziyaret etti. Fuarın ziyaretçileri, özellikle de çocuklar, biberli baklava ve biberli dondurma sunulan standa yoğun ilgi gösterdi.
Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, Mersin’in, örtü altı biber üretiminde Antalya’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada olduğunun belirterek, "Akdeniz ilçesi olarak da Mersin’de yüzde 60’lık bir payla biber üretiminde ilk sıradayız. Adanalıoğlu ve Kazanlı bölgelerimiz de yıllık yaklaşık 80 bin ton biber üretimiyle çok önemli bir yere sahip. Amacımız, biberin tanıtımını gerçekleştirmek, aynı zamanda üreticiye, üretimdeki gelişmeleri, ürün çeşitlerini ve teknolojileri aktarmak ve tanıtmaktı. Amacımızı gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Fuara katılan üreticilerimiz ve firma temsilcilerimiz, bu etkinliğin sürmesini ve gelecek yıllarda da organize edilmesini talep ediyor. Tabi bu talep ve memnuniyet, ne kadar doğru bir iş yaptığımızın da ispatıdır. Diğer yandan fuarda tanıtılan ve konuklara ikram edilen biber baklavası, biber tatlısı ve dondurması da hoş lezzetler ve sürprizler oldu. Fuara katılan biber üreticilerimize, ziraat firmaları ve vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!