Bezden fil yaparak hayata tutunuyor

Güncelleme Tarihi:

Bezden fil yaparak hayata tutunuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

KONAK Belediyesi Agora Semt Merkezi’nin açtığı kurslar, el emeği göz nuru ürünler üretmenin yanı sıra tam zamanlı çalışacak durumda olmayanlar için de ekmek kapısı oluyor.

Haberin Devamı

Mesane kanserine yakalanan, bu yüzden mesleği çantacılığı sürdüremeyen 56 yaşındaki Metin Savun, çalışamadığı için  kendisine destek olan eşi Havva Savun’la birlikte şans filleri yapıyor. Savun bir yandan hastalığını unutmaya çalışırken diğer yandan da ekmek parasını çıkarıyor.

Bir kızının üniversitede diğerinin de ilköğretimde okuduğunu söyleyen Metin Savun, tedavisinin yeşil kartla sürdürdüğünü belirterek, “1999’daki Sakarya depreminden sonra İzmir’e yerleştik. Burada çantacılıkla uğraşıyordum. 2003’te hastalandım, işten ayrıldım. Çok zor şartlarda yaşıyoruz. Tek amacımız çocuklarımızı okutup hayata tutunabilmelerini sağlayabilmek” dedi.

Bezden yaptıkları şans filleriyle geçimlerini sağladıklarını kaydeden Savun, sözlerine şöyle devam etti: “Bu fillerin aileme de şans getireciğine inanıyorum. Çantacılıktan dolayı elim iğne ipliğe, dikişe yatkın. O nedenle fil yapmakta zorlanmıyorum. Agora Semt Merkezi hem eşime hem de bana zor günlerimizde umut kapısı araladı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!