Beyşehir’de Şivlilik ve Fener Alayı Coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Şivlilik ve Fener Alayı Coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2016 16:29

Beyşehir’de Şivlilik ve Fener Alayı Coşkusu

Haberin Devamı

KONYA,(DHA)- BEYŞEHİR ilçesinde de yaşatılmaya başlanan 'şivlilik'  geleneği kapsamında düzenlenen şivlilik etkinliklerinde fener alayı coşkusu da yaşandı.
Beyşehir Belediyesi, Konya’nın 'şivlilik' geleneğini Beyşehir ilçesine taşıdı. Belediye’nin organize ettiği fener alayı ve şivlilik kutlamaları büyük bir coşkuyla karşılandı.
Fener alayına katılmak üzere aileleriyle birlikte Anıt Meydanı’na gelen çocuklara fener dağıtıldı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve ilçe protokolünün de ön sıralarda katıldığı fener alayı korteji Atatürk Caddesi üzerinden etkinliklerin yapılacağı Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanına kadar yürüdü.
Festival alanındaki şivlilik etkinlikleri Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İlçe Müftüsü Mahmut Çelikoğulları tarafından yapılan duanın ardından başladı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı konuşmada, Beyşehir’de sosyal etkinlikler anlamında yine bir ilke imza attıklarını söyledi.
Beyşehir’de göreve geldikten sonra bugüne kadar onlarca ilki ilçede gerçekleştirdiklerini anlatan Özaltun, “Bugün sizlerle birlikte yine bu güzel meydanda bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz üzere şivlilik adı altında her yıl Konya merkezde bir etkinlik düzenlenir. Bu etkinlik, üç ayların başlangıcıdır. Üç ayların başlangıcı, birliğin beraberliğin, dayanışmanın, duaların kapıların açıldığı günlerdir. Biz de bu güzel günde Konya’da yapılan etkinliği siz değerli hemşerilerimizle birlikte yapmak için Beyşehir’de böyle bir uygulama gerçekleştirdik. Anıt Meydanı’ndan yola çıktık çocuklarımızla, binlerce hemşerimizle birlikte,burada coşkuyla, sevgiyle muhabbetle hemşerilerimizle birlikteyiz. Allah hepinizden razı olsun diyorum.''
Konuşmaların ardından program kapsamında sahne alan Kenya Akrobasi Grubu’nun gösterilerini meydanda toplanan çocuklar ve kalabalık büyük bir ilgiyle adeta nefeslerini tutarak izledi. Büyüklerin de çocuklarının bu mutlu gününe ortak olduğu etkinlik boyunca çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Palyaço ve tahta bacak karakterleri ile eğlenen çocuklar, jonglör, illizyon ve ateş gösterilerini de ilgiyle izledi.
Etkinlikler dolayısıyla festival alanında kurulan şişme oyun gruplarından ücretsiz olarak yararlanan çocuklar keyifli anlar yaşarken Belediye Başkanı Murat Özaltun da etkinlikler esnasında özel ilgi gösterdiği küçük çocuklara gofret dağıttı, sohbet etme imkanı buldu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!