Beyşehir’de Okul Duvarları Resimlerle Süsleniyor

Güncelleme Tarihi:

Beyşehir’de Okul Duvarları Resimlerle Süsleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 10:59

BEYŞEHİR İLÇESİNDE OKULLARIN İÇ VE DIŞ CEPHE DUVARLARI ÖĞRETMENLER VE ÖĞRENCİLER TARAFINDAN RESİMLERLE BOYANARAK SÜSLENİYOR.

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, okulların iç ve dış cephe duvarları öğretmenler ve öğrenciler tarafından resimlerle çizilerek süsleniyor.
Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, ilçe merkezi ile bağlı mahallelerdeki okulları öğrenciler için daha cazip hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Bunun için eğitim kurumlarının okul girişi, sınıfları ile iç ve dış duvarları olmak üzere fiziki ortamlarını gerek boya gerekse fayans döşeme çalışmaları ile renkli hale getirmenin çabasını gösterdiklerini aktaran Konuk, “Çocuklarımızın daha çok hevesle, isteyerek okullara gelmesini arzu ediyoruz. O yüzden okullarımızın fiziki ortamlarına ayrı bir önem veriyoruz. Amacımız, çocuklar evindeki rahat ortamla burada da karşılaşsın, bu ortamlar onlara hitap etsin. Buna benzer ortamlar ilçemizdeki okulların büyük çoğunluğunda var” dedi.
Beyşehir’e bağlı Aşağı Esence Ortaokulu’nda da benzer bir çalışmanın sergilendiğini ifade eden Konuk, “Hem ilk hem de ortaokullarımızda bu çalışmalar söz konusu. Koridorlarımız bu çalışmalarla rengarenk, tamamen renkli resimlerle kaplı. Bunu yapan da hem öğrenci, hem de öğretmen ve idarecilerimiz. Bu çalışmaları dışarıdan birilerine yaptırmıyoruz. Öğretmenlerimiz kendi hünerlerini sergilerken, öğrencilerimiz de bu çalışmaların içerisinde yer alarak bu işleri öğreniyor. Birkaç tane çalışmayı öğretmenlerimiz yaparken, geriye kalan kısmı da öğrencilerimizin ellerinden geçiyor. Beyşehir’deki bütün okullarımızı benzer çalışmalarla cazip hale getirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Yürütülen çalışmalarda görsel olarak zengin materyaller kullandıklarını da anlatan Konuk, “Mesela Aşağıesence Ortaokulumuzda görsel olarak ağaçlar üzerinden bir tema var. Yeşil, yeşilin önemi, son dönemde ciddi ihtiyacımız var buna. Yeşile ve korunmasına devletimiz de ciddi manada önem veriyor. Her tarafa ağaçlar dikiliyor, milyonlarca ağaç da dikildi. Biz de bu konuları işlemeye çalışıyoruz. Ağaç ve ağacın önemi, güller, çiçekler tabi cazip geliyor. İnsanlara da cazip geliyor. Hoş bir görüntü elde etmeye çalışıyoruz. Bazı yerlerde ve burada o tema varken, ilkokullarımızda ise özellikle öğrencilerimize hitap eden Nasrettin Hoca, Keloğlan gibi mizansen resimler var, orada da onları işliyoruz. Aşağıesence Ortaokulumuza gelindiğinde, buradaki okulumuzun dış cephelerinde doğa resimleri görüyoruz. Burada görevli resim öğretmenimizin yanı sıra okul müdürümüz de dış duvarlara çok harika resimler yapmış. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Diğer okullarımızda da benzer çalışmalar var. Arkadaşlar yeteneklerini, hünerlerini buradaki çalışmalarla ortaya koyuyorlar. Öğrencilerimiz de burada bizzat sahada öğretmenlerinden görerek bir taraftan yetişmiş oluyor. Bizim esas derdimiz de bu zaten, yaparak, yaşayarak öğrenme. Bunun burada en güzel örnekleri sergileniyor. Resim öğretmenimiz burada öğrencilerine yaparak, yaşatarak öğretiyor. Okulların dış duvarlarında ise ortaya da böyle güzel tablo gibi resimler çıkıyor. Okula girişlerde görenlere de göz zevki veriyor. Okullarımızı özellikle mesai sonrası ve hafta sonu günlerde ziyaret ederek de bu çalışmaları yerinde görüp inceliyor, arkadaşlarımızı bu tür konularda motive etmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!