Beyoğlu'ndaki terör saldırısı

Güncelleme Tarihi:

Beyoğlundaki terör saldırısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2016 16:50

- HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:- "Bu sabah, İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde doğrudan sivilleri hedef alan bir terör saldırısı yaşandı. Bir kez daha kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyorum"- "Ya, 550 milletvekilinin kalıcı şekilde anayasa ile dokunulmazlıkları kalkar ya da bütün dosyalar komisyona sevk edilir ve ayrım yapılmadan incelenir. Ya da biz asla tek bir arkadaşımıza dokunulmasına izin vermeyiz"- "O fezlekeler, hakkımızda açılan davalar bizim için şeref ve onur madalyasıdır. Herhalde bunlardan korkarak geri adım atacağımız yok"

Haberin Devamı

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Beyoğlu'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu sabah, İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde doğrudan sivilleri hedef alan bir terör saldırısı yaşandı. Bir kez daha kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyorum." dedi.

Demirtaş, beraberindeki parti yöneticileri ve milletvekilleriyle, İpekyolu ilçesindeki İkinisan Kavşağı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bu yıl nevruzu son birkaç yıla oranla farklı bir havada karşıladıklarını belirtti.

Ülke genelinde her gün ölümlerin yaşandığını anımsatan Demirtaş, "Bu sabah, İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde doğrudan sivilleri hedef alan bir terör saldırısı yaşandı. Bir kez daha kınadığımızı, lanetlediğimizi belirtiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu ülkede, ısrarla adil bir barışı seslendirmekten geri durmayacağız." diye konuştu.

Haberin Devamı

Düzenledikleri her miting ve programda barış mesajları vermeye çalıştıklarını vurgulayan Demirtaş, şunları söyledi:

"Ülkelerde sorun olabilir. Fakat sorunların çözümünde aranan yöntemler farklıdır. Suriye sorununu çözemedi. Irak, Libya gibi ülkeler sorunlarını çözemedi. Sorunların olması normaldir ancak anormal olan sorunları çözemeyen iktidarların yönetimde olmasıdır. Ülkede demokrasiyi inşa etmek varken, herkes özgürce yaşama imkanına sahipken, ülkeyi uçurumun kenarına getirdiler. Türk milliyetçileri, ulusalcıları var fakat vatanla, milletle alakaları yok. Bunların milliyetçiliği bile çakma, Çin malı. Hiçbiri samimi milliyetçilik yapmıyor. Samimi siyaset yapsalardı, Kürtlerin uzattığı bu elin ne kadar değerli olduğunu anlarlardı. Fakat bunlarda siyasete çalışan bir akıl yok."

Ülkede her gün insanların yaşamını yitirdiğini, hepsinin de yoksul ailelerin çocukları olduğunu belirten Demirtaş, el ele vererek, birbirlerine saygı duyarak, birbirlerini tanıyıp, anlayarak barışı kurabileceklerini ifade etti.

"Barışı istemek cesaret, erdem işidir. Biz barış dedikçe, savaş naraları atılıyor" diyen Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz de seçimle geldik, onlar da. Onların da dokunulmazlık dosyaları var. Zannediyorlar ki biz Meclis'te fazlalığız. Meclis'te sol tarafımızda oturan küçük bir milliyetçi parti var. Gece gündüz 'HDP'lilerin dosyalarını getirin dokunulmazlığını kaldıralım' diyor. Kongre yapılacak, koltuğunu kaybedecek ya. Kongre yaptırmamak için MHP'ye kayyuma teslim edilmesin diye HDP'ye saldırarak kendini kurtarmaya çalışıyor. Senin de dosyaların var. Neden korkuyorsun mahkemelerden. Her türlü dosyalarınız var. Gelin anayasada değişiklik yapalım, kalıcı bir şekilde, konuşma özgürlüğü dışında milletvekili dokunulmazlığı olmasın. İşlerine gelmiyor çünkü bizim bütün dosyalarımız konuşmalarımızla ilgili. Memleketin parasını çalsaydık, bize madalya takılacaktı. O fezlekeler, hakkımızda açılan davalar bizim için şeref ve onur madalyasıdır. Herhalde bunlardan korkarak geri adım atacağımız yok."

Haberin Devamı

Tek bir milletvekillerine bile dokunulmasına izin vermeyeceklerini anlatan Demirtaş, ya 550 milletvekilinin kalıcı şekilde anayasa ile dokunulmazlığının kalkacağını, ya bütün dosyaların komisyona sevk edilip ayrım yapılmadan inceleneceğini, ya da asla tek bir arkadaşlarına dokunulmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

Halkın özgürlük davası, demokrasi mücadelesi için parlamentoda bulunduklarına işaret eden Selahattin Demirtaş, "Halkımızın her halükarda can ve mal güvenliği önemlidir diyoruz ve savaşı durdurmaya çalışıyoruz. Diyalog kapısını bu nedenle açık tutuyoruz. Siyasetin işi budur. Konuşmaktan kaçamayız ama bize hakaret etmeye gelenler de cevabını alacaklardır. Ülkenin doğusunda insanlar evlerine giremezken, batıda da canlı bombalardan dolayı evlerine giremiyor. Herkesin kendisi ve geleceğiyle ilgili büyük bir korkusu var." diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!