Beynam bir yıldır Gölbaşı’nı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Beynam bir yıldır Gölbaşı’nı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 00:00

Bala’ya ba ğlı bir orman köyü olan Beynam halkı, geçen yıl referandum yaparak yüzde 94 “Evet” oyu ile Gölbaşı’na bağlanmak isterken, bu konuda Ankara Valiliği İl Genel Meclisi’nden karar çıkmamasına tepki gösteriyor.

Beynam Köyü Muhtarı Kazım Kuyrukçu, yapılan referandum sonucu Gölbaşı’na bağlanmak için yüzde 94’le “Evet” oyu çıktığını belirtirken, “Şimdi halkın görüşüne saygı duymak gerekir. Biz tüm işlerimizi Gölbaşı’ndan görüyoruz ve köyümüze çok yakın. Gölbaşı’na bağlanma konusu aylardan beri gündemde olup, sürekli olarak erteleniyor. Ben de çok zor durumda kalıyorum. Köylülerimiz bu sürümcemenin benim yüzümden olduğunu düşünüyor. Biran önce karar verilmesini istiyoruz” dedi.

MHP’li İl Genel Meclis üyesi Aydın Gülhan ise Beynam Köyü halkının Gölbaşı’na bağlanmaktan yana olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Beynamlıların yüzde 95’i Gölbaşı’nı istiyor. Biz MHP gurubu olarak halkın isteğine tercüman olup, bağlanmasına destek veriyoruz. Ancak İl Genel Meclisi’nde ilgili komisyon Beynam’a giderek inceleme yapacaktı ve hazırlayacakları rapor doğrultusunda karar verilecek. Birkaç aydan beri bu inceleme raporunun hazırlanması erteleniyor. Bugünlerde komisyon üyeleri Beynam Köyü’ne giderek inceleme yapacağını bildirdiler. Bunun sürümcemede kalması iyi değil. Bağlanacaksa da, bağlanmayacaksa da bir an önce karar verilmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!