Beylikdüzü'nde Barış ve Sevgi Buluşmaları başladı

Güncelleme Tarihi:

Beylikdüzünde Barış ve Sevgi Buluşmaları başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 10:51

Beylikdüzü'nde Barış ve Sevgi Buluşmaları başladı

Haberin Devamı

Erdinç YILDIRIM/İSTANBUL,(DHA)-BEYLİKDÜZÜ Belediyesi'nin ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ teması ile düzenlediği 3’üncü Barış ve Sevgi Buluşmaları kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü ardından Erol Evgin binlerce kişiye konser verdi.

Barış, sevgi, demokrasi ve Cumhuriyet mesajını taşıyan kortej yürüyüşü Adnan Kahveci Mahallesi kapalı pazar alanında başlayarak, Cumhuriyet Caddesi etkinlik alanında son buldu. 30 Ağustos etkinliğine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sivil toplum kuruluşları ve binlerce kişi katıldı.

"BEYLİKDÜZÜ'NDE BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİYORUZ"

Beylikdüzü Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesinde son söz olarak nitelendirdiği 30 Ağustos Zaferi'nin 94’üncü yıldönümünü kutladıklarını söyledi. Başkan İmamoğlu, son dönemdeki olayların ardından birlik beraberliğin ilelebet sürmesi amacıyla Beylikdüzü'nden birlik beraberlik mesajı verdiklerini söyledi. Başkan Ekrem İmamoğlu, “Her farklı siyasi parti üyelerimizle birlikteyiz güzel bir gün yaşıyoruz. Ülkemiz 30 Ağustos Zaferi gibi Zaferler kazanma ihtiyacı duymaz diye düşünüyorum" dedi.

"30 AĞUSTOS SADECE TÜRK ULUSUNUN ZAFERİ DEĞİLDİR"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ise, 30 Ağustos’un bütün mazlum milletlerinin özgürlük ve bağımsızlık günü olduğunu ifade ederek, “Mustafa Kemal Atatürk'ün 30 Ağustos zaferi sadece Türk ulusunun zaferi değildir. Bu ülkenin tam bağımsızlığının kurulduğunu tüm cihana duyurmuş bir ülkenin ve bir kurucu partinin torunlarıyız. Bugün binlerce şehidimizi bir kez daha anıyoruz" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise günümüzde çok önemli bir süreçten geçildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“İç ve dış politikamızda çok sıkıntılı süreçlerle karşı karşıyayız. Bir tarafta zaferle taşlandırdığımız bu topraklarda şimdi kendi ellerimizle yaratmış olduğumuz yanlış tercihlerle yaraşmış olduğumuz terör örgütleriyle mücadele ederken öbür tarafta da Anadolu coğrafyasında ne yazık ki sıkıntılı günlerimiz devam ediyor. 30 Ağustos zaferinin mimarları Ortadoğu coğrafyasında yani o süreçte Osmanlı askeriyken görev yaptı. Bütün imkansızlıklara içerisinde Ortadoğu coğrafyasını iyi bilenler ‘Yurtta barış, cihanda barış’ ilkesinin temel şeyi Ortadoğu coğrafyasındaki temel sorunlardan kaynaklanmıştır. Maalesef bugün sadece iç sorunlarımız değil aynı zamanda dış sorunlarla ve sıkıntılarla karşı karşıyayız. Her şeye rağmen zafer bayramımız kutlu olsun."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran da, 30 Ağustos’un çok önemli olduğunu belirterek, “Biz siyaseti ikbali için değil istiklali için yapan bir parti olarak bugün bütün Türkiye'de coşku ile zafer bayramını kutluyoruz. Tam bağımsız Türkiye için yürüyoruz" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!