Beyin pili kullanan hastalar bilgilenecek

Güncelleme Tarihi:

Beyin pili kullanan hastalar bilgilenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 17:42

Beyin Pili Hastaları Derneği (BEYPİLDER), Parkinson hastaları ile yakınlarına “Parkinson’la Yaşam” konusu hakkında hasta bilgilendirme toplantısı düzenliyor.

Haberin Devamı

Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde 9 Ocak cumartesi günü gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısında, Parkinson ile ilgili merak edilenler konuşulacak, tedavi olup sağlığına kavuşan hastalar, hastalık sürecinde başından geçenleri anlatacak.

Toplantıda, Prof.Dr. Feriha Özer ve Yrd. Doç. Dr. Nesrin Yılmaz, Parkinson hastalığının evrelerini, Doç. Dr. Engin Çakar Parkinson hastalarında yürüme ve denge egzersizlerini, Op. Dr. Ali Zırh ise Parkinson hastalığının cerrahi tedavisi olan beyin pili uygulaması ile ilgili bilgi verecek.

Ayrıca dernek bünyesinde yer alan Parkinson hastalığı ile mücadele eden gönüllüler ise yaşadıkları deneyimleri paylaşacaklar.

Parkinson hastalığında en önemli adımın bilgilendirme olduğunu söyleyen Beyin Pili Hastaları Derneği Başkanı Ahmet Metin, "Aylık gerçekleştireceğimiz ücretsiz hasta bilgilendirme toplantılarıyla ne kadar çok hastaya ulaşabilirsek, o kadar çok toplumsal bilincimiz artacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

PARKINSON NEDİR?

Beyinde “dopamin” üreten nöronların kaybedilmesi ve buna bağlı olarak bu maddenin azalması ile ortaya çıkan bir hastalık olan Parkinson toplumda hala tam olarak bilinmeyen bir hastalık. Özellikle ilk teşhis konulan hastalar ve hasta yakınları gelecek kaygısı ve hastalığın seyri ile ilgili yanlış bilgiler ile zaman kaybı yaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!