Beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Beyin ölümü gerçekleşen eşinin organlarını bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2012 23:45

Adıyaman'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 46 yaşındaki kadının organları ailesi tarafından bağışlandı.

Edinilen bilgiye göre, Adıyaman'da yaşayan Fatma Ağır (46), yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirerek Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedaviye cevap vermeyen Fatma Ağır'ın beyin ölümü gerçekleşti. Bunun üzerine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Kaplan'ın aile fertleriyle görüşmesi sonucu Fatma Ağır'ın böbrekleri, karaciğeri ve korneaları bağışlandı.
Hastanede basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatma Ağır'ın eşi Nazif Ağır, “Hocamız beyin ölümü gerçekleştikten sonra bizimle görüştü. Biz de aile olarak organların bağışlanması için karar verdik. Acımız büyük. Eşimi kaybettim ama başka canlar kurtaracağız. İnşallah diğer hastalara Allah şifa verir, sağlıklarına kavuşurlar”dedi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ali Kaplan ise organları almak için Malatya'dan bir ekibin geldiğini, ameliyat sonunda bağışlanan organların gerekli yerlere ulaştırılacağını söyledi.

Kaplan, şunları kaydetti:

“Hipertansiyona bağlı kalp krizi nedeniyle hastanemize getirilen hastamızın, yoğun bakımda tedavi görürken dün akşam beyin ölümü gerçekleşti. Yakınlarıyla ile yaptığımız görüşmede organ bağışı konusunda kendilerine bilgi verdik. Bu konuda bilinçli ve duyarlı olan ailemiz bu acı ve zor günlerinde örnek bir davranışta bulunarak organ bağışı yapmayı kabul etti. Bu, Adıyaman'da örnek olacak bir hareket. Malatya'dan bir ekip geldi. Bu ekip böbrek ve karaciğeri, Diyarbakır'dan gelecek ekip ise korneaları alacaklar. Ben tekrar duyarlı ailemize başsağlığı diliyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!