Beyaz eğitim ile beyaz gelecek

Güncelleme Tarihi:

Beyaz eğitim ile beyaz gelecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2008 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 2003 yılında faaliyete başlayan Beyaz Özel Eğitim İlköğretim Okulu, Ceceli Grubu bünyesine geçtikten sonra son bir yıl içinde eğitimde önemli adımlar attı. Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere eğitim verilen okulda engelli çocuklara ilköğretim diploması kazandırılıyor. Çocuklar buradan aldıkları diplomayla, meslek lisesilerine devam etme imkanı da bulabiliyor.

Beyaz Eğitim okulları 2003 yılından beri özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere eğitim veriyor. Uzun yıllar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren okul bir yıldır Ceceli Grubu bünyesinde daha verimli olmaya çalışıyor. Okul öncesi gruptan, iş eğitimi grubuna kadar geniş bir yelpazade eğitim veren okulda, Bireysel Eğitim Programları çerçevesinde işe başlanıyor.

Beyaz Özel Eğitim Okulu’nun 2003 yılında kurulduğunu anlatan ve bir yıl önce Ceceli grubu tarafından satın alındığını söyleyen sorumlu öğretmen Şirin Ateş şunları anlattı:

Ceceli’yle farklılaştık

"Ceceli sayesinde daha farklılaştık. Bize getirisi fazlasıyla oldu. Daha önceki eğitim sisteminde eski yöntemler uygulanıyordu. Ceceliyle farklı eğitim sistemleri getirildi. Her şeyden önce yurt dışından fazlasıyla kaynaklarımız var. Bu hepimize büyük kolaylık sağlıyor.

Burada okul öncesi, ilköğretim ve iş eğitimi gruplarımız var. Erken dönemde eğitime başlayan çocuk için sınıflarımız var. Sonrasında da diploma alma şansları var. Eğer ilkokuldan sonrasında devam etmek istemeyen olursa da onları iş eğitimi programına alıyoruz.

Kermes düzenledik

Bu programda da çocukların özbakım becerilerini geliştirme, herhangi bir mesleki anlamda yeteneklerini keşfetmek ve bu yöne kanalize etmeye çalışıyoruz. Kendi başlarına dışarı çıkabilmeleri, alışveriş yapabilmeleri, yemek yapabilmeleri, evlerinin temizliğine katkıda bulunabilmeleri gibi eğitimleri veriyoruz. Çocuğun çatal tutmasından pantolon giymesine kadar her şeyi öğretiyoruz. Onların iş eğitiminde yaptıkları ürünlerini düzenlediğimiz kermeste sattık.

Kafede çalışıyorlar

Bir de kafe programımız var. Ankara’da bir kafeyle anlaştık. Haftada 2 gün orada adisyon açıyorlar, para üstü alıyorlar. Böylece hem kendilerine özgüvenleri geliyor hem de sosyalleşmiş oluyorlar. Bu sadece yaz dönemi içinde düşündüğümüz bir programdı ancak daha sonra oraya gelen müşteriler bizim çocuklarımızı isteyince bu süreyi uzattık. Bu iş onlar için birnevi staj oldu."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!