Betternet uygulaması nedir?

Güncelleme Tarihi:

Betternet uygulaması nedir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 08:49

Betternet nedir, Betternet isimli uygulama FETÖ operasyonları ile birlikte gündeme geldi. Telefonlarda mesajlaşmak için kullanılan Betternet özellikle gündemdeki haber ile birlikte merak uyandırdı. Betternet nedir sorusu vatandaşlar tarafından cevap ararken, uygulamanın detayları da gün yüzüne çıkıyor.

Haberin Devamı

Betternet isimli uygulama FETÖ'nün Bylock sonrası kullandığı bir diğer gizli haberleşme uygulaması. Ancak elbette Betternet'in kullanım olarak Bylock'tan bazı farkları bulunuyor.  FETÖ'ye yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürerken, örgütün uzun süredir kullandığı Bylock uygulaması dışında yeni bir uygulamanın varlığı ortaya çıktı. Betternet ismini taşıyan bu özel uygulamanın adına ise ilk kez 23 Mart tarihinde Erzurum'da polis tarafından düzenlenen FETÖ operasyonunda rastlandı. Gözaltına alınan şüphelilerin telefonları yakından incelendiğinde Betternet uygulamasının telefonlarda kurulu olduğu görüldü.

Betternet nasıl kullanılıyor?

Betternet'i kullanmak isteyen örgüt üyeleri, VPN kullanarak uygulamaya bağlanıyor; ardından uçak moduna alınan ve GSM hattı dahi bulunmayan telefonlarıyla Betternet uygulamasını kullanarak diğer örgüt üyeleriyle görüşebiliyorlar.

Betternet ile sesli görüşme de yapıyorlar!

Betternet ile sadece yazışmakla kalmayan örgüt üyeleri diğer yandan ses bağlantısı da kurabiliyor. Bu ses verileri kolay kolay polis tarafından yakalanamadığından örgüt üyeleri uzun süre Betternet uygulamasını kullanmayı tercih etti. Örgütün, yer tespitine olanak sağlayan sinyal vermediği için bu sistemi kullandığı ifade edildi. Şüphelilerin örgüt evlerinde seyyar wi-fi ile projeksiyon cihazı da ele geçirildi.

Betternet'i kim geliştirdi?

Geliştirilme amacının örgütle bir ilgisi yok. Betternet yeni yeni keşfedilen bir uygulama ve Android ile birlikte iOS cihazlara kurulumu yapılabiliyor.

Betternet kayıtları bulundu mu?

Betternet'e dair örgüt kayıtlarıyla ilgili araştırmalar halen sürüyor; uygulama üzerinden sesli görüşme de yapılabiliyor olması, polisin işini güçleştiren bir etken.

Betternet ne zamandır kullanılıyor?

Betternet diğer VPN servisleri gibi uzun süredir kullanılan bir uygulama. Dünya çapında kullanıcısı bulunan Betternet, kullanıcıların dünyanın herhangi bir yerinden sunucuya bağlanarak gizlice internette sörf etmesini sağlıyor.

BAKMADAN GEÇME!