BESYO'ya girmek için ter döktüler

Güncelleme Tarihi:

BESYOya girmek için ter döktüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 13:28

BESYO'ya girmek için ter döktüler

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)  - AFYON Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitim ve Spor Meslek Yüksek Okulu'nda (BESYO) eğitim almak isteyen 500 aday, parkurda ter döktü.
AKÜ- BESYO, 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi için kabul edeceği 135 öğrenci için özel yetenek sınavı yaptı. Sınavı geçmek için öğrenciler zorlu parkurda yoğun çaba gösterdi. Öğrenciler, atletizm, futbol, basketbol, voleybol gibi farklı branşları en kısa sürede bitirmek için ter döktü. BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, üniversitenin 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi için özel yetenek sınavları yaptıklarını söyledi. Sınava yaklaşık 500 adayın katıldığını ifade eden Ocak, "135 kişi kabul edeceğiz. Reklasyon, antrenörlük ve beden eğitimi öğretmenliği bölümlerine 45 öğrenci alacağız" dedi.
ADAYLAR YETENEKLERİNİ SERGİLİYOR
AKÜ'nün yetenek sınavlarının beceri, koordinasyon, branş ve dayanıklılığı içeren bir parkurdan oluştuğunu belirten Ocak, "Adaylar parkur içerisinde futbol, voleybol, basketbol ve hentbol gibi temel branşlar gibi bazı beceriler ile dayanıklılık ve koordinasyon ile beceri şeklindeki fiziksel uygunlukların yer aldığı bir parkurda yarışmakta. Koordinasyon parkurunun sıralaması canlı bir şekilde yayınlanıyor. Aileler ve diğer adaylar görebiliyor. Hatta ailelere bir link verdik nerede olurlarsa olsunlar çocuklarını izleyebiliyorlar. 2 gün süren bu sınavlarda emeği geçen öğrenci ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
ŞAİBESİZ BİR SINAV YAPIYORUZ
Tribüne aileleri ve yakınlarını aldıklarında öğrencilerin baskı altında kaldığını ileri süren Doç. Dr. Yücel Ocak, "Öğrenciler kendilerini direkt gözleyenlerden rahatsız oluyorlar. Olumsuz etkileniyorlar.  Bu uygulamayı uzun bir süredir yapıyoruz. Sınava giren tüm adaylar kamera görüntüleri ve fotoğrafları çekiliyor. Aday parkura başladığında kayıt başlıyor. Dolayısıyla ikili ve üçlü bir sistem ile adayların hata yapmalarını engelliyoruz. Her hangi bir itiraz olduğunda adaya görüntülerini izletiyoruz. Onlarında kafalarındaki soruları çözüyoruz. Şaibesiz bir sınav yapıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!