Beştepe’de gündem ısındı

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de gündem ısındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 14:42

Gençlerbirliği, puan cetvelinin rahat takımlarından biri iken sezon sonuna doğru yaşanan gelişmeler kulüpte gündemi ısıttı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Ümit Özat’ın taraftar ve medya ile yaşadığı tartışmaya, Ante Kulusiç de dahil olurken, yönetim kanadı yaptığı ilk açıklamada yükselen tansiyonu düşürmeye çalıştı, ardından da teknik direktör ile 2 yıllık yeni sözleş yapıldığını, fotoğraflı bir şekilde kamuoyu ile paylaştı. Bu gelişmeye, kırmızı-siyahlı ekibin taraftarları, kulübün resmi hesaplarında yaptığı yorumlarda büyük tepki gösterdi.
Kulüp Basın Sözcüsü Hakan Kaynar, 1-0 kaybedilen Adanaspor maçı sonrasında taraftar ile Özat arasında başlayan sonrasında Özat’ın bir televizyon programının katılımcısına attığı mesajla alevlenen tartışma sonrasında açıklama yapıp, şunları söyledi:
“Birkaçımızın sempatisine göre futbolcu veya teknik adam seçecek değiliz. Burası bir futbol kulübü, taraftar grubu değil. Maçtan sonra konuyla ilgili yaşananlar, söylenenler ve yazılanlar Gençlerbirliği camiasını büyütecek davranışlar olmadı diye düşünüyorum. Başakşehir maçı öncesinde ortaya çıkan başka bir tartışma daha vahim. Özel mesajlar yoruma, sosyal medya serzenişleri köşe yazılarına dönüşüyor. Özat’ın kendisine attığı özel bir mesajı, bir televizyon yorumcusu kamuoyuyla paylaşınca iş nerelere geldi. ‘Mesaj atmasaydı’, ‘Gazeteci söylemeseydi’ bunlar ayrı şeyler. Ancak son dakikada gelen bir golle ilgili söylenen bir lafı büküp şikeye getirmek de son derece zorlama. Bu bir İstanbul taktiği. Gençlerbirliği’ni bu şekilde motive edeceğini zanneden İstanbullular yanılıyor. O maça Kırmızı Kara formayla çıkacak futbolcularımız sadece Gençlerbirliği için oynayacak. Herkes kendi işine baksın, yanacaksa da kendi derdine yansın. Tartışmaları bitirmek adına söylüyorum, hocanın yanında mı karşısında mı olduğumuz konusu ise en yakın sürede açıklığa kavuşacaktır.”
Bu açıklamanın üzerinden çok fazla geçmeden, kulüp Özat ile 2 yıllık yeni sözleşme yapıldığını duyurdu. Taraftar ise sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirip, yönetimi topa tuttu. 

Haberin Devamı

KULUSİÇ’TEN AĞIR GÖNDERME

Ümit Özat’ın devre arasında takımdan ayrılan Ante Kulusic hakkında söyledikleri de bu süreçteki başka bir tartışma konusu oldu. Özat’ın “Kulusic’i gönderdik diye kulübe mektup yazıyorlar ‘bunu gönderin’ diye. Bu kulüpten Geremi’ler gitti, Kulusic kim arkadaş?” açıklamasını öğrenen tecrübeli oyuncu Kulusic, sosyal medya hesabından başkent ekibinin hocasına cevap verdi.
Özat’ın açıklamasını alıntı yaparak, yorumlayan Hırvat oyuncu, “Klas bir kulüp ama hocası amele...” ifadelerini kullandı.
Devrede takımdan gönderdiği Kulusic’in bu cevabını öğrenen Özat, farklı bir yorumda daha bulundu. Özat, “Ne kadar doğru bir karar verdiğimiz ortada. Bunun gibi ahlak yoksunları ve bunları savunanlar bu kulübe giremeyecek” diye çıkıştı.

SERDAR SEZONU KAPADI HOPF UZATTI

Gençlerbirliği’nde bunlar yaşanırken, sezonun yükselen yıldızı Serdar Gürler’den gelen sakatlık haberi camiayı üzdü. Önceki gün yapılan antrenmanda sakatlanan Serdar’ın çekilen MR’ında sol bacak kasında kanama ve 2. derece yırtık tespit edildi. Serdar’ın sezonu kapattığı belirtildi. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan tecrübeli oyuncu, henüz yeni mukavele imzalamazken, kendisinin Osmanlıspor’a ile imza attığı belirtiliyor.
Kırmızı siyahlılar, dış transferde Çaykur Rizespor’un gözden çıkardığı Ahmet İlhan Özek ile anlaşırken, iç transferde de İsveçli kaleci Hopf’un sözleşmesini uzatma konusunda uzlaşı sağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!