Beştepe'de barış ve kaos

Güncelleme Tarihi:

Beştepede barış ve kaos
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 00:00

Sarı-lacivertli ekibi, zor duruma düşüren eski oyuncuları ile yaşadığı sorunlar oldu. Tahkim Kurulu, kulübün Mustafa Özkan’a 350 bin TL ödemesi ile ilgili UÇK kararını onadı. İlhan Mansız için 75 bin TL fatura çıkarıldı. Gökhan Emreciksin konusu, UÇK’da görüşülüyor.

YENİ sezon çalışmalarını sürdüren Ankaragücü’nde iç transferde ’barış’ sağlanırken, geçmiş dönemlerde sarı-lacivertli formayı giyen isimlerin kulübü şikáyeti nedeniyle açılan davalarda çıkan kararlar, yönetimi zor durumda bıraktı.

Başkent ekibinde, sezon içinde futbolcuların bir bölümü alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle Futbol Federasyonu’na başvurmuş, bir kısmı da bu girişimden verilen sözler üzerine geri adım atmıştı. Sezonu, kümede kalmanın mutluluğu içinde tamamlayan Başkent temsilcisi, Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın raporu doğrultusunda iç transfer çalışmalarına hız verdi ve önemli isimlerle nikáh tazeledi. Fransız oyuncu İsmael Bouzid ile anlaşma zemini bulamayan Ankaragücü; kaptan Ceyhun Eriş, El Yasa Süme, İlkem Özkaynak, Barbaros Barut, Semavi Özgür, yabancı oyuncular De Santos ve İglesias ile yeniden anlaştı. Jaba ve Mehmet Yılmaz’ın da takımda kalmaya yakın oldukları belirtildi. Bu çabalar, geleceğe yönelik iyimser bakılmasını sağlayıp, yeni takviyelerin yapılma umuduyla 100. yılda sıkıntısız bir dönem geçirileceğine ilişkin, ilk işaretler olarak değerlendirildi.

İlhan Mansız tehdidi

ANKARAGÜCÜ yönetimi, iç transferde önemli mesafe almanın sevincini yaşarken, eski oyuncularıyla ilgili gelen kötü haberler nedeniyle zor durumda kaldı.

İlhan Mansız ile Ankaragücü arasında karşılıklı olarak açılan alacak davası, Mansız’ın lehine sonuçlandı. Ankaragücü, eski futbolcusuna parayı ödemediği takdirde transfer yapamayacak. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Ankaragücü’nün Mansız’a, yasal faizi hariç net 75 bin lira ödenmesine karar verdi. Tahkim Kurulu’nun vereceği kararın ardından, ceza kesinleşecek.

Ankaragücü ile 2005-2006 sezonu için maç başına 10 bin dolar üzerinden anlaşan Mansız, 10 resmi maçta oynadıktan sonra geçirdiği sakatlık sonrası tedavi için Almanya’ya gitti. Tedavi sırasında trafik kazası geçiren Mansız’a, bu tarihlerde Ankaragücü, kulübü terk ettiği gerekçesiyle 120 bin lira para cezası kesti.

Kulüpten 80 bin dolar alacağı olduğunu iddia eden Mansız ile Mansız’ın kendilerini zarara uğrattığı iddiasında bulunan Ankaragücü, konuyu 2008’de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na taşıdı. Kulüp, Mansız’dan 25 bin lira manevi, 30 bin dolar maddi tazminat ve 160 bin dolar bonservis bedeli talep etti. Her iki başvuruyu inceleyen kurul, İlhan Mansız’a, 12 günlük devre arası kampına katılmadığı gerekçesiyle, günlük 10 bin liradan 120 bin lira para cezası veren Ankaragücü’nün bu durumu ispatlayamadığını, aksine futbolcunun kulübün bilgisi dahilinde transfer çalışması yaptığının anlaşıldığını belirterek, Ankaragücü’nün tazminat talebinin reddine karar verdi. Kurul, Ankaragücü Kulübü’nün eski futbolcusu İlhan Mansız’a, yasal faizi hariç net 75 bin lira ödemesine oy birliğiyle karar verdi. Kararı, Tahkim Kurulu’na taşıyan Ankaragücü, gelişmeleri bekliyor.

Emreciksin için savunma

ANKARAGÜCÜ’nün başını ağrıtan bir başka olay ise devre arasında Fenerbahçe’ye giden Gökhan Emreciksin’in transferi oldu. Bolu’da yayın yapan yerel gazetelerde, "Ankaragücü, Gökhan’ın transferi nedeniyle Boluspor’a 550 bin Euro ceza ödeyecek" şeklindeki haberler sarı-lacivertlileri harekete geçirdi. Basın Sözcüsü Fatih Mert, Uyuşmazlık ve Çözüm Kurulu’nun kendilerine 550 bin Euro ceza verdiğine dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Konuyla ilgili alınmış bir karar yok. Konu UÇK’da görüşülüyor, 19 Haziran’a kadar savunmamızı vereceğiz" dedi. Gökhan, devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olmuş, genç futbolcunun önceki kulübü Boluspor, ellerinde bulunan sözleşmede (Gökhan Emreciksin 1 milyon Doların üzerinde bir miktarla başka bir kulübe verilirse, bonservis bedelinin yarısını Boluspor alır) şeklinde bir madde bulunduğunu ifade ederek, TFF Uyuşmazlık ve Çözüm Kurulu’na başvurmuştu.

Mustafa Özkan’a 350 bin TL

Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Mustafa Özkan’a 350 bin TL ödenmesi kararını onayladı.

BAŞKENT ekibinin yönetimi, ikinci şoku Mustafa Özkan ile ilgili kararda yaşadı. Tahkim Kurulu, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun Mustafa Özkan’a 350 bin TL ödenmesi ile ilgili kararına itiraz eden Ankaragücü’nün başvurusuna olumsuz yanıt verdi. Böylece İlhan Mansız’a 75 bin TL ödeme ile karşı karşıya kalan sarı lacivertlilerin önüne 350 bin TL’lik yeni bir fatura çıktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!