Besni'de şoförlerin sorunları konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Besnide şoförlerin sorunları konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 16:57

Besni'de şoförlerin sorunları konuşuldu

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/ BESNİ (Adıyaman),(DHA)- ADIYAMAN’ın Besni ilçesi’nde faaliyet gösteren Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanları ve şoför esnaflarının sorunları İl Emniyet Müdürü Metin Alper’in de katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.
Toplantıya Kaymakam Ahmet Gencer, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Osman Kolay, Trafikten Sorumlu İl Müdür Yardımcısı Cengiz Emirza, Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Taş, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ziya Duranay, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mitat Songur, Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen, Besni Yeni Esnaf, Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Arif İşitmen, Emniyet personelleri ve şoförler katıldı.
Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Alper, şunları söyledi:
"Şoför esnaflarımız binlerce can taşıyor, burada biri canını kaybetse bunun vebalini sizde çekersiniz ben de çekerim. O yüzden trafik kurallarına uyalım, trafik güvenliğini göz ardı etmeyelim. Bunun yanı sıra sizinle Bölge Trafik Şube Müdürlüğümüzün 2017 yılının tamamında yapmış olduğu uygulama istatistiklerini paylaşmak istiyorum. İl genelinde 1 Ocak 2017 ile 31 Ocak 2017 tarihleri arasında minibüsler üzerinde yaptığı denetlemelerde 3 bin 900 minibüsü denetlemişiz. Bunların 153'üne yetki belgesiz araç kullanmaktan ceza uygulamışız. 149 sürücümüze SRC Belgesi olmamasından işlem yapmışız, fazla yolcudan 103 sürücüye işlem yapmışız. 389 aracımıza radardan işlem yapmışız ve daha birçok konudan araçlara işlem yapmışız. Maddi boyutu bir yana hız boyutu beni ürkütüyor. Sonuçta bu bir toplu taşıma aracı. Bir tıp doktoru 6- 7 sene eğitim görüyor bir tane hasta tedavi edebilmek için, ama bir şoförümüze 15- 16 tane can emanet ediliyor. O zaman sürücülerimiz de inşallah hem eğitimine hem de kendini yetiştirmesine dikkat edecek. Ceza ayrı bir konu ama hız konusunda özellikle güvenlik açısından bunu çok önemsiyoruz. "
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!