BESİAD'dan yardım kahvaltısı

Güncelleme Tarihi:

BESİADdan yardım kahvaltısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 15:08

BESİAD'dan yardım kahvaltısı

Haberin Devamı

BODRUM Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği (BESİAD) Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi yararına kahvaltı düzenledi.

Bodrum'un Gümbet mahallesindeki Magnific Hotel'de Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi yararına düzenlenen kahvaltıya Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Müdürü Serkan Kale, Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Emel Çakıroğlu, BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu ve BESİAD üyeleri katıldı. Kahvaltıdan elde edilen bütün gelirin Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde yapılan eğitim uygulama evi için kullanılacağı belirtildi. Düzenlenen kahvaltının amacının Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde yapılacak olan uygulama okulu için bağış toplamak olduğunu belirten BESİAD Başkan Yardımcısı Neslihan Nazlıoğlu, "Amacımız iş insanları olarak engelli çocuklarımıza bu tür konularda destek vermek. Bu anlamda okul müdürümüz ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda okulun ihtiyaçlarını tespit edip bir liste hazırladık. Bodrum'da yaşayan iş insanları adına çocuklarımızın yüreğine dokunmak, onların gündelik yaşama alışmaları için yapılacak olan uygulama okuluna destek olmak için bu kahvaltıyı düzenledik" dedi.

Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Müdürü Serkan Kale, çocukları hayata bir adım daha yaklaştırmak için uygulama evi yaptıklarını söyleyerek "Onların eksiklerini tamamlamak için BESİAD bize yardımcı olmaya çalışıyor. Çocuklarımız evde ne yapmaları gerekiyorsa orada hepsini öğrenecekler" diye konuştu.

Kendisinin de 16 yaşında zihinsel ve fiziksel engelli bir kızı olduğunu belirten Yahşi Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı Emel Çakıroğlu, "Bu okul ile kızımın okul hayatı başladıktan sonra tanıştım. Bana tam bağımlı olduğu için her gün okula gidip geliyorum. Süreç içerisinde özel eğitim öğretmenlerimizin isteği doğrultusunda bizim tek eksiğimiz eğitim uygulama eviydi. İyi bir eğitim ile güzel bir destek ile bağımsız hale gelebilecek çocuklarımız var. Hayırseverlerimiz yardımıyla inşaat kısmını tamamladık. Şimdi iç donanıma sıra geldi. BESİAD'ın yapmış olduğu bu uygulama ile en kısa zamanda eksikliklerimiz tamamlanacak ve çocuklarımız 2017-2018 eğitim öğretim yılında bu eğitim uygulama evinden faydalanacak" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!