Beş yıla müzikli veda

Güncelleme Tarihi:

Beş yıla müzikli veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 14:12

Ankara’daki görev süresi sona eren ve önümüzdeki günlerde Başkent’ten ayrılacak olan Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, bir veda daveti verdi. Çok sayıda büyükelçinin katıldığı etkinlikte Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretmenleri ve öğrencileri konser verdi.

Haberin Devamı

Beş yılı aşkın bir süredir Ankara’da görev yapan Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer ve eşi Diana Wölfer, Başkent’ten ayrılmadan önce bir veda daveti verdi. Büyükelçilik konutunda gerçekleşen geceye çok sayıda büyükelçi ve davetliler katıldı. Ankara’nın ardından Viyana’da görev yapacak olan Büyükelçi, Başkent’in kendisi için çok özel bir yeri olduğunu, burada daimi dostluklar kurduğunu belirtti. Büyükelçi Wölfer, iki ülke ilişkilerinin gelişmeye devam etmesi temennisinde bulundu.

AVUSTURYALI BESTECİLER

Gece, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretmenleri ve öğrencilerinin konseriyle devam etti. İlk olarak piyanoda Yoonie Han ve çelloda Kerem Aykal, dinleti sundu. İkili Avusturyalı besteci Franz Schubert’in eserlerini seslendirdi. Piyano sanatçısı Tambi Cimuk’un, Rus besteci Rimsky Korsakov ve Macar besteci Franz Liszt’tan seçkiler sundu. Efe Emre’nin vurmalı çalgı Marimba ile yaptığı dinletinin ardından Bilkent Brass Quintet’in performansıyla son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!