Beş parçaya kadro sözü

Güncelleme Tarihi:

Beş parçaya kadro sözü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 14:01

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümü resepsiyonunda konser veren Kent Orkestrası’nı dinleyen ve daha sonra kısa bir süre konseri yöneten Başkan Gökçek, kadro talep genç müzisyenlere, “Orkestranın doğrudan doğruya yapacağı en azından 5 tane Ankara şarkısı hediye ederseniz kadrolar da hazır” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümü dolayısıyla Gençlik Parkı Kültür Merkezi’nde resepsiyon verdi. Yoğun bir katılımın olduğu resepsiyonda Ankara vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, Yargıtay Başsavcısı Mehmet Ekmekçi, Adalet eski Bakanı Hikmet Sami Türk, Büyükelçiler, Belediye bürokratları, meclis üyeleri ile çok sayıda davetli yer aldı. Bu yıl 30’ncu yaşını kutlayan Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da resepsiyon kapsamında verdiği konserde farklı parçalar seslendirdi. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın da vereceği konserle yıldönümünü kutladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, bando olarak faaliyete başlayan orkestranın bugün yurt içinde ve dışında binlerce konser veren bir orkestraya dönüştüğünü belirtti. Orkestranın kendisinden 8 yıl daha eski olduğunu belirten Gökçek, “Ben 22 seneden beri belediye başkanıyım. Benden 8 sene daha eski Kent Orkestramız var, gerçekten gurur duyuyoruz. Binlerce konser verdiler. Yurt içinde, yurt dışında bizi temsil ettiler. Orkestraya emek veren tüm müzisyenlerimize buradan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Haberin Devamı

ORKESTRAYI YÖNETTİ

Kent Orkestrası Şefi Kemal Günüç, “Ankara’yı bir orkestra şefi gibi başarıyla yönetiyorsunuz” diyerek, Gökçek’e şef bageti hediye etti. Şef çubuğuyla orkestrayı yöneten Gökçek, orkestradaki genç müzisyenlerin kadro talebi ile ilgili de beş parça karşılığında kadro sözü verdi. Parçalardan birinin marş olmasını isteyen Gökçek şöyle konuştu: “Ne güzel Ankara şarkısı yapmışsınız. Bize orkestranın doğrudan doğruya yapacağı en azından 5 tane Ankara şarkısı hediye ederseniz kadrolar da hazır. Ama bir şartım daha var 5’ini de beğeneceğiz. Laf olsun diye değil, birisi de marş olacak. Bekliyoruz, bitince kadrolar için beni çağırırsınız. Ne kadar çabuk yaparsanız o kadar çabuk olur. Hayırlı uğurlu olsun.” Konserin ardından orkestraya emeği geçenler ile emekli olan tüm müzisyenlere, birer plaket veren Gökçek, Kent Orkestrası’nın stüdyolarının ve yine aynı yerde bulunan enstrümanların, eski afişlerin sergilendiği müzeyi de gezdi. Gökçek burada eski konserlerin haber kupürlerinden oluşturulmuş bir tabloyu da imzaladı.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE’DE “ATATÜRK ANKARA’DA” ETKİNLİĞİ

Ankara Kulübü ve Yenimahalle Belediyesi, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümü dolayısıyla “Atatürk Ankara’da” isimli bir kutlama programı düzenledi. Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile çok sayıda davetli katıldı. Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, konuşmasında, Atatürk’ün Ankara’ya gelişini büyük bir coşkuyla kutladıklarını belirtti. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar da milletin kendisine hizmet edenleri unutmadığını, Atatürk ve silah arkadaşlarını büyük bir minnetle andıklarını söyledi.

Haberin Devamı

MAMAK “ANKARA’YA HOŞ GELDİN PAŞAM” DEDİ

Mamak Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü ile birlikte Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yıldönümünde özel konser düzenledi. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Ankara’ya Hoş Geldin Paşam” adlı konsere Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Grup Başkanvekili Faruk Gültekin, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Milli Mücadele yıllarının ve Atatürk’ün karşılanmasının temsili olarak canlandırıldığı konserde Amasya’dan Ardahan’a Erzurum’dan Sivas’a uzanan zenginlikte bir repertuvar seslendirildi.

SEVDİĞİ ŞARKILAR ÇSM’DE YANKILANDI

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. yılında bir dizi etkinlik düzenleyen Çankaya Belediyesi, 27 Aralık’ta Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir konser düzenledi. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, Sibel Akın, Berrin Akbaş, Ülker Karaman, Ertuğrul Sevindik ve Levent Eyduran’ın seslendirdiği, Atatürk’ün söylemekten ve dinlemekten keyif aldığı şarkılar, konseri izlemeye gelenlere keyifli anlar yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!