Bergama Belediyespor teknik direktörü Zora'ya alkış

Güncelleme Tarihi:

Bergama Belediyespor teknik direktörü Zoraya alkış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 15:27

Bergama Belediyespor teknik direktörü Zora'ya alkış

Haberin Devamı

Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, (DHA)- SPOR Toto 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta Bergama Belediyespor teknik direktörü Murat Gürkan Zora, bu defa kendisini cezalandırdı, ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye aldı.
11 yıldır görev yaptığı kulüplerde futbolcularına kestiği cezalardan toplanan paralarla ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye alan Murat Gürkan Zora, geçen hafta çıktığı bir antrenmanda sergilediği agresif davranışlar nedeniyle kendisine kızdı, yüklü miktarda ceza kesti. Futbolcularından Efşan Geçkin ve İlyas Ekiz'e de Yeşilova ile oynanan özel maçta rakip oyunculara karşı sergiledikleri centilmenlik dışı hareketler nedeniyle ceza veren Zora, bu parayı da yine tekerlikle sandalyeye harcadı.
Murat Gürkan Zora ile 2 futbolcusu Efşan ve İlyas, 2 sandalyeyi ilçedeki bedensel engelli vatandaşlara, evlerine giderek teslim etti. Kulüplerin disiplin yönetmeliği doğrultusunda belirlediği cezalar olduğunu ancak küçük ihlalleri yönetime aksettirmeden bu şekilde cezalandırdıklarını söyleyen Zora, şöyle dedi:
"Futbolcularım böylece hem engelli vatandaşları daha iyi anlıyor hem de sağlıklarının değerini biliyor. Ceza alanlar engellilerin sevincine şahit olunca ceplerinden çıkan paraya üzülmüyür, aksine seviniyor."
Kendisi de Süper Lig, 2'nci Lig ve 3'üncü Lig'de uzun yıllar forma giyen Zora, teknik direktörlük kariyerinde şimdiye kadar 70 kadar tekerlekli sandalye bağışı yaptıklarını söyledi.
Her iyiliğin habersiz yapılanının makbul olduğunu sözlerine ekleyen Murat Gürkan Zora, şunları söyledi:
"Sandalye alıp, ihtiyaç sahiplerini buluyorum. Futbolcularımla teslim ediyoruz. Böylece kendilerini iyi hissediyorlar. Ben bunu övünmek için duyurmuyorum, örnek olması için yapıyorum. Kulüplerde küçük miktarda para cezası verilen oyuncular arkadaşlarına baklava alıp dağıtır. Bence olması gereken bu tip organizasyonlar. Sadece profesyonel liglerde 127 kulüp var. Biz 3'üncü Lig ekibi olarak böyle bir yardım yapabiliyorsak, üst liglerde imkanları daha fazla olan kulüplerin futbolcularının katkısı çok daha büyük olur. Yalnız futbol takımları ülkemizdeki sandalye ihtiyacını karşılayabilir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!