Bentderesi’nde genelev komedisi

Güncelleme Tarihi:

Bentderesi’nde genelev komedisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2012 02:17

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl büyük bir kısmını yıktığı Bentderesi’ndeki genelevin kalan son iki evinin yıkımı tam bir komediye dönüştü.

Haberin Devamı

Dokuz ay önce kalan iki evin çevresine örülen sac duvarı kaldırmak için dava açan, ve yapıyı üç ay sonra kaldırabilen Büyükşehir Belediyesi’nin önüne bu kez de beton duvar çıktı.

Beton duvar yıkıldı

Genelev işletmecileri bir gecede ördüğü duvar için Büyükşehir Zabıtası’ndan bu kez de mahkemeden beton duvarı kaldırma kararı istedi. Bu karar için de Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı alan ve üç ay süren mahkeme kararını bekleyen Büyükşehir, önceki gün beton duvarı da yıktı.

Yeniden çevireceğiz

Genelev işletmecileri ise dün kalan iki evin çevresini mavi brandayla çevirdi. Büyükşehir ekipleri mavi brandanın kaldırılmasını isterken, işletmeciler, ‘Branda için mahkeme kararı getirdin’ dedi. Büyükşehir zabıtasını kaldırmak için ısrarcı olurken, işletmeciler ve zabıtazalar arasında küçük çapta tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Devletle dalga geçiyorlar

Büyükşehir Belediyesi’nden üst düzey bir yetkili, polisin de terk ettiği genelevin iyiden iyiye kontrolsüz bir hal aldığını belirterek, “Buradaki insanlar resmen devletle dalga geçiyor. Çevredeki tinercileri toplayarak tehditle burada kalmaya devam etmeye çalışıyorlar. Ama biz kararlıyız, tarihi yapının ortaya çıkması kent merkezinin güzelleşmesi için genelevi kaldıracağız” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’nın gözetiminde, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekiplerince branda duvarın sökülmesinin ardından konuşan genelev işletmecileri, fuhuşun açıktan yapılmasını istemedikleri için branda çektiklerini fakat belediye ekiplerinin brandayı kaldırarak bu önlemi engellemeye çalıştığını savundu. Bentderesi’ndeki işletmeciler şöyle konuştu:

Halka ççık mı yapılsın

“Duvar yıkılınca aileler ve yoldan geçenler rahatsız olmasın diye branda çektik ama Zabıta kaldırdı. Bu işin açıktan yapılmasını mı istiyorlar? Binaların girişini açık hale getirerek müşterinin gelmesini engelliyorlar. Bu işletme devletin ruhsatıyla çalışıyor. Vergimizi ödüyoruz.”

İnsanlar sokağa itiliyor

Çıkacak mahkeme kararına saygılı olacaklarını bildiren işletme sahipleri, duvar ve branda yıkımı ile çalışanların can güvenliğinin kalmadığını iddia ederek, “Ankara’da 50 bin, 100 bin fuhuş yapan kadın var. Yasal işletmeler bu hale getirilerek kadınların dışarda bu işi yapmasına sebep oluyorlar. Sokakta çalışan bu kadınlar bıçaklanıyor, öldürülüyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!