Benim yerime oğlum gitti

Güncelleme Tarihi:

Benim yerime oğlum gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2017 09:48

Eşi ve oğlunu geçen yıl İstanbul’daki terör saldırısında kaybeden Helga Höppner, rahatsızlığı nedeniyle saldırıdan kurtulmuş: “Ben hastayım diye eşimle birlikte oğlum gitti. Ben gitseydim, şimdi ben ölmüştüm, oğlum da ailesiyle birlikte olacaktı.”

Haberin Devamı

HELGA Höppner (73), geçen yıl 12 Ocak’ta Sultanahmet’teki terör saldırısında hayatını kaybeden oğlu Stefen Höppner (51) ile eşi Günter Höppner’in (75) mezarını her hafta ziyaret edip, onlara şiir okuyor. Bild gazetesine konuşan Höppner, oğlu ve eşinin ölüm haberini aldığında çöktüğünü, üç gün boyunca kendisine gelemediğini söyledi. Televizyonda verilen telefon numarasını aradığını belirten Helga Höppner, o günleri şöyle anlattı:

Benim yerime oğlum gitti

ONLAR İÇİN ŞİİR YAZIYORUM

“Telefon hep meşguldü. Polis gece yarısı saat 02.00’de gelip haberi verdiğinde ben biliyordum. Haberi aldıktan sonra fenalaştım. Beni hastaneye kaldırdılar. Eşimin gözlüğünü, evlilik yüzüğümüzü ve saatini bahçeye gömdüm. Orada çiçekler açınca Günter sevinecektir. Eşimin ve oğlumun küllerini saldırıdan iki ay sonra, mart ayında toprağa verebildim. Üç ay boyunca ağlayamadım. Gelinimle üç ay sonra bir araya geldiğimizde olayı kavrayabildim ve sevdiklerim için ağlayabildim. Rahatsızlığım nedeniyle eşimle geçen yılki geziye gidemedim. Benim yerime oğlum gitti. Eğer sağlık sorunlarım olmasaydı oğlum şimdi eşinin ve çocuklarının yanında olacaktı. Ben de eşimin yanında. Onlara duyduğum acı büyüdüğü zamanlarda şiir yazıyorum. Küçük not defterine yazdığım şiirleri mezarlarına gidip okuyorum. Saldırıdan sonra haberleri izlemiyorum ve psikolojik destek alıyorum.”

Haberin Devamı

Benim yerime oğlum gitti

Benim yerime oğlum gitti

Fotoğraflar: Olaf Rentsch/Bild Gazetesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!