Ben o ağaçları çocukluğumdan bilirim

Güncelleme Tarihi:

Ben o ağaçları çocukluğumdan bilirim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 17:19

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Nezih Küçükerden, Kısıklı’da yapımı süren Pırlanta Çamlıca villaları için yetişkin ağaçların kesildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Çocukluğunun o semtte geçtiğini anlatan Nezih Küçürerden, “Parseldeki 208 ağacı kesmişler. Yetmemiş. Yeşil alan için terk ettikleri parsel dışı ağaçları da kesmişler. Orası ormandı. Çam ağaçlarından gökyüzünü göremezdik” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la imam hatipten sınıf arkadaşı olduğunu her fırsatta dillendiren Mehmet Emin Erkan’ın sahibi olduğu inşaat şirketi, Kısıklı’daki Pırlanta Çamlıca Vilları için yüzlerce ağaç kesti.

İBB Meclisi’nin Üsküdar’dan CHP’li üyesi Nezih Küçükerden, Üsküdar Meclisi’ne verdiği soru önergesiyle konuyu gündeme taşıdı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen imzalı cevapta, “Küçükçamlıca Mahallesi, 22 ada, 102 parsel üzerindeki inşaatta yol ve yeşil alan terki yapıldığını. Parsel üzerinde 208 ağaç tespit edildiği” yer aldı.

Haberin Devamı

Hilmi Türkmen’in cevabını değerlendiren Nezih Küçükerden, “Önergeyi Temmuz’da vermiştim. İnşaatın ruhsatlı olup olmadığını, anıt ağaç olup olmadığını sordum. Oraları iyi biliyorum. Gelen cevapta, parselin batısında yeşil alan terki olduğu yer alıyor. İnşaatın yapıldığı yerdeki ağaçları kestiler ama yeşil alandakileri neden kestiklerini bilmiyorum. Muhtemelen bu alana da otopark yapıp ecrimisil ödemeyi göze almış olabilirler” dedi.

Ben o ağaçları çocukluğumdan bilirim

Bölgenin inşaat öncesindeki hali

Ben o ağaçları çocukluğumdan bilirim

İnşaat sonrası
.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!