Belpınar, soba zehirlenmelerine karşı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Belpınar, soba zehirlenmelerine karşı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 10:30

Belpınar, soba zehirlenmelerine karşı uyardı

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- MAKİNA Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Hasan Fehmi Belpınar, soba zehirlenmelerine karşı uyardı.
Belpınar, yaptığı açıklamada, soba zehirlenmeleri hemen hemen her yıl sonbahar ve kış aylarında sıkça karşılaşılan durum olduğunu belirtti. Özellikle kış aylarında birçok vatandaşın soba zehirlenmeleri nedeniyle hayatını kaybettiğini kaydeden Belpınar, şunları söyledi:
"Vatandaşlarımızın soba zehirlenmelerine maruz kalmaması için yetkili ve duyarlı kesimler tarafından uyarılar yapılsa da maalesef sonuç değişmemektedir. Özellikle de şiddetli esen lodoslu gecelerin sabahında gazete manşetlerinden soba zehirlenmeleri eksik olmamaktadır. Bu nedenle Makina Mühendisleri Odası olarak, kamuoyunu ve halkımızı bilgilendirme ihtiyacı duymaktayız. Özellikle lodosun şiddetli olduğu günlerde soba kullanan vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Bu kazaların önlenebilmesi için, sobaların montajı, kullanımı ve yakılması konusunda dikkat edilmesi gereken hususlara kesinlikle itina gösterilmesi gerekmektedir. Soba yakılan evin etrafında yüksek yapılar veya ağaç gibi engeller mevcut ise rüzgârlı havalarda hava akışı yüksekten alçağa doğru olacağından böyle durumlarda sık sık baca tepmesi tehlikesi ile karşı karşıya kalınabilmektedir.
Kentimizde Karşıyaka, 25 Aralık, 60. Yıl, Cumhuriyet, Düztepe, Kurbanbaba, Perilikaya, Türktepe, Ünaldı, 8 Şubat, Yukarıbayır vb. yükseklik farklarının yoğun olduğu mahallelerde, evler ve binalar arasında kot farkı bulunmaktadır. Bu bölgelerde uygun kurulmayan soba ve bacalarında geri tepme riski çok yüksek olduğundan daha dikkatli olunmalıdır."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!