Belediyelerden eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

Ankara’da ilçe belediyeleri düzenledikleri kampanyalarla, eğitime destek olmaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi, kitap okumaya teşvik amacıyla ilçedeki okullara 2 bin adet kitap seti hediye ederken, Sincan Belediyesi de, kitap dönüşüm projesi başlattı.

KEÇİÖREN Beldiyesi öğrencileri kitap okumaya teşvik etmek amacıyla ilçedeki okullara 2 bin adet kitap seti hediye ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tavsiye edilen eserlerden oluşan setlerin dağıtımı için Şenlik İlköğretim Okulu’nda tören düzenlendi. Törene Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu’nun yanı sıra öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çocuklardan yaz tatilini iyi değerlendirmelerini ve bol bol kitap okumalarını isteyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Toplum olarak en büyük eksikliğimiz kitap okumamaktır. Yaşadığımız sıkıntıların temelinde de cehalet yatmaktadır. Bunu aşmanın yolu çok okumaktan geçmektedir. Keçiören Belediyesi olarak ilçemizdeki bütün ilk ve ortaöğretim okullarına kitap setleri dağıtıyoruz. Amacımız çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Türk çocuğunun çalışkan, bilgili, kültürlü olması ve büyük sevda ve ülküleri olması gerekir" şeklinde konuştu.

Keçiören Kaymamakım Mustafa Güler de konuşmasında yeni belediye yasalarıyla belediyelerin eğitimin içine girmeye başladığını vurgulayarak, "Keçiören Belediyemiz okul bahçelerinin güzelleştirilmesi, asfaltlanması, fiziki şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere her konuda eğitime ciddi katkılar sağlamaktadır. Keçiören Belediye Başkanrımıza bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Kaymakam Güler ayrıca, hediye edilen kitapların öğrenciler tarafından okunabilmesi için okul müdürlerinden yaz tatili boyunca kütüphaneleri açık bulundurmalarını da istedi.

Kampanya başlatıldı

Sincan Belediyesi, 2007-2008 Eğitim ve Öğretim Dönemi’nin sona ermesiyle birlikte, "Kitap Dönüşüm Projesi"ni hayata geçiriyor. Projede, bir üst sınıfa geçen öğrencilerin kullandığı kitapların, yeni başlayanlar için de tekrar kullanılabilmesi amaçlanıyor. Kampanyaya katılmak isteyen öğrenciler, Lale Meydanı’nda bulunan Sincan Belediyesi Kültür Merkezi Sosyal İşler Birimi’ne kitaplarını bağışlayabilecek. Böylece, yeni eğitim ve öğretim dönemi öncesinde toplanan bu kitaplardan, ihtiyacı olan öğrenciler de yararlanabilecek.

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın, Sincan halkının kampanyaya büyük destek vereceğini belirterek, "Kullanılan kitapların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşarak tekrar faydalı bir kaynak olarak geri dönebilmesi için, böyle bir projeyi başlattık. Bu faaliyete öğrencilerimizin büyük destek vereceğinden eminim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!