Belediyeden Sosyal Etkinlik Merkezi

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Sosyal Etkinlik Merkezi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 14:34

Belediyeden Sosyal Etkinlik Merkezi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,(DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından Hayrullah Mahallesi'nde yaptırılan, lise ve ortaokul öğrencilerine tamamen ücretsiz eğitim verecek olan Sosyal Etkinlik Merkezi'nin açılışı törenle yapıldı.
Törende konuşan Onikişubat belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, örgün eğitime destek olmak, okullaşma oranını arttırmak ve mevcut potansiyeli değerlendirip, geleceğe doğru emin adımlar atmak için Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri'ni hayata geçirdiklerini söyledi. Merkezlerde 25 öğretmenle birlikte 35 kişilik bir kadronun 591 ortaokul, 553 de üniversite sınavlarına hazırlanan olmak üzere toplam da bin 144 öğrenciye takviye kursları verileceğini ifade eden Mahçiçek, eğitime yapılan bu yatırımların meyvesini gelecek yıllarda alacaklarından emin olduğunu belitti. Mahçiçek, şöyle konuştu:
"Böyle sizlerle olduğum zaman biraz daha gençleşiyorum, dinamizm kazanıyorum. Çünkü biliyorum ki bu ülkenin ümidi sizlersiniz, bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu ülkeyi gelecekte daha iyi yerlere taşıyacakta sizlersiniz. Bu ülkenin en güzel evlatlarını yetiştirecek annelerde sizler olacaksınız İnşallah. Sizlere yaptığımız hizmetlerin bizim için maddi anlamda çok kıymeti yok. Esas olan, sizleri bu topluma kazandırabilirsek, bu toplumun daha iyi noktalarına taşıyabilirsek bir başka ifade ile bu ülkeye bu memlekete daha iyi hizmet eder hale getirirsek, bizler için mutluluğun en güzeli bunlar. Gerçekten de bugüne kadar fiziki anlamda çok hizmet yaptık, gerek köylerde gerek şehir içinde ki mahallelerimize ama bizim için o fiziki alanda yaptığımız yolların, parkların ve ona benzer hizmetlerin çok daha öncesinde olan hizmet eğitim hizmetleridir."
Başkan Hanefi Mahçiçek, ayrıca Onikişubat'ın 4 farklı noktasında açtıkları sosyal etkinlik merkezlerine maddi durumu iyi olmayan, zor şartlarda okuyan öğrencilere öncelik tanıdıklarını söyledi.
Konuşmanın ardından kesilen kurdeleyle merkezin açılışı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!