Belediyeden robotik kodlama akademisi

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden robotik kodlama akademisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2018 13:46

Belediyeden robotik kodlama akademisi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediyesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu'nda Robotik Kodlama Akademisi kuracak.

Merkezefendi Belediyesi'nin kuracağı Robotik Kodlama Akademisi'nde özel eğitim alacak öğrenciler, sınavla belirlendi. 32 ilkokuldan 4 bin öğrencinin katıldığı sınavda başarılı olan 20 öğrenci, bu akademiye girmeye hak kazandı. Öğrenciler, akademide, haftalık normal müfredat derslerinin yanında 15 saatlik bir program kapsamında algoritma, kod yazma, mobil uygulama oluşturma, 3D çizim ve görüntü işleme ile robotik ve elektronik uygulamaları görecek ve öğrenecek.

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, belediye olarak bugüne kadar en çok yatırımı eğitim alanına yaptıklarını belirterek, "Robotik Kodlama Akademisi ile kısa vadede teknolojik farkındalık, mobil uygulama ve program üreten, uzun vadede ise teknoloji üreten, alanında uzman olan, yükü sırtlanacak, beyin takımına katılacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sınavda başarılı olan 20 öğrencimiz Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu'nda kurulacak olan tam donanımlı bilişim laboratuvarında eğitimlerini alacak. Öğrencilerimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda da Vestel City'deki 600 mühendisin çalıştığı ARGE biriminde staj yapma imkanına sahip olacaklar" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!