Belediye danışmanından ‘ders’ gibi istifa

Güncelleme Tarihi:

Belediye danışmanından ‘ders’ gibi istifa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2006 12:27

GAZİANTEP’in Metropol Şahinbey İlçe Belediye Başkanı AKP’li Ömer Can tarafından 1.5 ay önce Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine getirilen gazeteci Hüseyin Küpeli, bu görevinden istifa etti.

Gazeteci Küpeli, istifasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada; Şahinbey Belediyesi’nde, belediye- basın ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik katkı sağlamak amacıyla göreve getirildiğini, ancak aradan geçen sürede belediye yönetiminin basını yok sayan, gazetecilere saygı duymayan bir anlayış göstermesi nedeniyle bu kararı aldığını belirtti.

Yönetimde ‘Belediyenin etkinlikleriyle ilgili yapılan haber bültenlerinin, gazeteler tarafından her gün yayınlanmasının zorunlu olduğu’ şeklinde bir düşüncenin hakim olduğunu belirten Küpeli şöyle dedi:

“Görev sürem içerisinde, yayın kuruluşlarına her gün yazılı haber bülteni gönderip, bunları yayınlamaya mecbur zanneden bir anlayışla karşı karşıya olduğumu gördüm. Bu düşünceye sahip olan bir anlayışla, daha fazla çalışmanın belediye- basın ilişkilerine hiçbir katkı sağlayamayacağını anladığım için görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Muhalefetsiz, basınsız belediye modelini benimseyen belediye yönetimin tavrını, meslektaşlarımın takdirine bırakıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!