Bel ağrısı, romatizma tetikçisi olabilir

Güncelleme Tarihi:

Bel ağrısı, romatizma tetikçisi olabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 15:17

Bel ağrısı, romatizma tetikçisi olabilir

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Bölümü Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Şahin, beldeki ağrıların romatizma hastalığının tetikçisi olabileceğini söyledi.

Doç.Dr. Ali Şahin, halk arasında kireçleme olarak bilinen romatizma hastalığının birçok çeşidinin olduğunu, bu konuda halkın bilinçlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Romatizma hastalığı olanlar hastanemize çok çeşitli bulgularla ve en önemlisi bel ağrısı şikayeti ile geliyor. Hastalarımız çok farklı bölümlere gittiği için ileride çok daha büyük hasarlar doğmasına neden oluyor" dedi. Romatizmal hastalıkların genelde D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını belirten Dr. Şahin, soğuktan ve sigaradan kaçınılması gerektiğini, güneş ve güneş ışığının, hastalığın tedavisi konusunda çok önemli olduğunu belirtti.

Doç.Dr. Ali Şahin, bir romatizma hastalığı çeşidi olan ve halk arasında Akdeniz Ateşi olarak bilinen FMF hastalığının tedavisi konusunda Türkiye'de hastane ve bölüm olarak iyi bir yerde olduklarını söyledi. Şahin, FMF hastalarının farklı durumlar haricinde çeşitli illere gittiğini ancak bunu gerektirecek bir durum olmadığını dile getirdi. Şahin, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki poliklinik ve servisler hakkında da bilgiler vererek, "Bölümümüzün 2 tane polikliniği olup, zemin katta hizmet vermektedir. Polikliniğimizde ultrasonografi ve kapidestop dediğimiz cihazlarımız mevcuttur. Servisimizde uzman doktorlar ve eğitimci hemşirelerimiz bulunuyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!