Bekir Bozdağ: ABD için Bin Ladin neyse bizim için Gülen de odur

Güncelleme Tarihi:

Bekir Bozdağ: ABD için Bin Ladin neyse bizim için Gülen de odur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 22:51

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi talebiyle hazırlanan dosyada gereğinden fazlasının olduğunu belirterek, “Biz istiyoruz ki Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler, bir terörist yüzünden olumsuz bir noktaya gelmesin” dedi.

Haberin Devamı

EN DOLU DOSYA

Bozdağ, dün Gülen’in iadesine ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere özel uçakla ABD’ye giderken Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, iade konusunu ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch görüşeceğini bildirdi. Bozdağ, özetle şunları söyledi:
“Dosyada bize göre terörist Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için gerekli olandan daha fazlası var. Bugüne kadar Türkiye’den istenen iadeler veya geçici tutuklama talepleri, sadece ABD’nin değil başka ülkelerin Türkiye’den istedikleri, bunlarla mukayese ettiğimizde de en dolu dosya Gülen’in geçici tutuklanma talebini içeren dosya ve iade dosyalarıdır. Altı dolu dosyalar, iadesi için aramızdaki sözleşmenin öngördüğü şartları fazlasıyla taşımaktadır. ABD için Usame Bin Ladin ne anlam ifade ediyorsa Türkiye devleti için de Fetullah Gülen o anlamı ifade ediyor. Bu çok net. Türkiye’de bu kadar büyük suçlara karışmış, 241 vatandaşımızın ölümüne verdiği talimatlarla yol açmış, 2 bin 194 vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuş birisi ABD’de, Pensilvanya’da yaşıyor ve oradan terör örgütünü halen yönetmeye devam ediyor. Türkiye’nin dost ve müttefiki ABD’de yaşayan birinin, herhangi bir kısıta tabi olmaksızın terör örgütünü yönetmeye devam ediyor olması kabul edilemez. Umarız ki Türkiye’nin beklentilerine ve aramızdaki anlaşmanın gereklerine uygun bir karar verilir.

Haberin Devamı

OLUMSUZ ETKİLER

İade sürecinin uzaması, geçici tutuklama talebinin yerine getirilmemesi Türkiye’de ve Türk halkında büyük bir rahatsızlık meydana getiriyor. Bu, Türkiye ile ABD ilişkilerini olumsuz etkileyecektir.”

MUHALEFET DE HEYETTE

ADALET Bakanı Bozdağ ile birlikte TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, komisyon üyeleri AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, CHP Milletvekili Ömer Süha Aldan ve MHP Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdürü Harun Mert, Bakanlık Yüksek Müşaviri Bilal Çetin de ABD’ye gitti. Bozdağ, bugün ABD Adalet Bakanı ile bir araya gelecek yarın da SETA’nın Washington’daki ‘15 Temmuz Darbe Teşebbüsü’ toplantısında konuşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!